Évszakok,  Ősz

Virágos őszi ajtókoszorú

Sziasztok!

A mai bejegyzésben egy nagyon egyszerűen elkészíthető őszi virágos ajtókoszorút hoztam nektek. Amikor azon gondolkoztam, hogy idén őszre milyen koszorút készítsek a kezembe akadtak az Aliexpressről rendelt művirágjaim, és arra gondoltam, hogy tök jó lenne ezeket felhasználni. Így született meg ez a koszorú, amit egy szintén saját készítésű tök díszít.

A virágok egy része fehér volt, azokhoz nem is nyúltam, viszont a sárgát nem éreztem igazán ősziesnek, ezért fogtam, és átfestettem őket. Ehhez az egyik kedvenc festékemet használtam, ami a Pentart matt akrilfestékjei közül a Vörösbor nevű árnyalat. Tudni kell, hogy festés után a virágszirmok keményebbek lesznek, viszont azt vettem észre, hogy nem repedezik a felülete, és gyönyörűen be is fedte minden részét a sziromnak.

Ahhoz, hogy könnyen tudjon száradni a virág alsó részét beleszúrtam egy hurkapálcikára, majd ezt egy hungarocell darabba, így egyben le tudtam őket festeni.

Amíg a virágok száradtak, addig elkészítettem egy kisebb méretű tököt, ami passzolt a koszorúba. Ennek az elkészítéséről már olvashattatok egy külön bejegyzésben, ami itt megtekinthető. Miután elkészült a tök alapja, egy méretre vágott faágat körbetekertem natúr zsineggel, majd az egészet rögzítettem a tök tetejére.

 

Ezek után már nem volt más dolgom, mint ragasztópisztoly segítségével rögzíteni a koszorú alapra a dekorációkat. Először a virágokat rendezgettem el, azután adtam hozzá egy kis zöldet is, hogy még szebb legyen az összkép, és végül a helyére került a tök is. Ilyen lett végül:

Nekem nagyon tetszik a végeredmény, egyszerű, őszies, mégsem túl giccses.

Jó alkotást kívánok! 🙂

Niki