Évszakok,  Nyár

Ventilátor új köntösben

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Ma a hőmérő 36 fokot mutatott – már le sem tagadhatjuk, hogy tényleg itt a nyár. Igazi tél fanatikusként próbálom túlélni a hőséget, és ebben nagy segítségemre van a ventilátor. Évek óta nyúzom a kicsikét, és bár működik, látványra nem volt szép a kissé megsárgult, kissé kopott külseje, szóval úgy döntöttem, átdizájnolom kicsit, és végül ismét a rose gold festékhez húzott a szívem.

Szóval ezt a projektet magamban csupán félsikernek könyveltem el, mert vannak hibái, de ezekkel együtt is sokkal szebb látványt nyújt az új hálószobánkban – amiről nemsokára tervezek külön bejegyzést is írni. A folyamat nagyon egyszerű volt, először szétszedtem darabjaira a ventilátort, majd alaposan zsír-és portalanítottam.

Sajnos magát a testét – amiben a vezetékek is futnak – sehogy nem bírtam annyira szétszedni, hogy bátran lefesthessem, így pedig féltem, hogy az elektronikának baja eshet, ezért az fehéren maradt. Kissé bánom, mert szerintem szebben mutatott volna az is színre festve, de talán így sem vészes a látvány. Szóval az alapos sikálást követően neki is álltam a festésnek: amit csak tudtam, azt fellógatva festettem le, sokkal szebb végeredményt lehet így elérni vele. Összesen két rétegre volt csak szükségem, és ebben a melegben szuper gyorsan meg is száradt a festék. A Pinty Plus Evolution Rose gold festékért még mindig teljesen odáig vagyok, és nagyon szépen mutat ez az árnyalat a halvány bézs falak előtt.

 

A fenti képen is látszódik a másik problémám: mint kiderült, nem matricázva van a márkajelzés, hanem belesüllyesztve a műanyag felületbe, ezt pedig három réteg festék sem tudta eltakarni. Speciális, réskitöltő alapozó spray-vel talán sikerült volna teljesen sima felületet elérnem, azonban ez most nem állt a rendelkezésemre, szóval el kellett fogadnom azt, hogy ez már így marad.

A festékspray ismét bizonyított: mindenféle alapozó nélkül szuperül fed mind műanyag, mind fém felületen, ugyanis a ventilátor rácsos része fémből készült.

Minden hibájával együtt én nagyon örülök annak, hogy sikerült új külsőt varázsolnom ennek a nagyon egyszerű, puritán megjelenésű ventilátornak, így már nem csupán csak hasznos kellék a házban, hanem sikkes kiegészítő is a nyári időszakra.