Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Unalmasból egyedi | December Daily

Sziasztok!

Régóta szerettem volna már csavart, piros-fehér színekben pompázó karácsonyfa díszeket venni, de vagy nem is találtam olyat, ami tetszene, vagy ha mégis, akkor az ára tartott vissza tőle. Tavaly már kacérkodtam a gondolattal, hogy készítek magamnak, de vagy én nem keresgéltem jó helyen, vagy tényleg lemaradtam mindenhol a bordázott felületű díszekről. Nyáron azonban Marketplace-en rábukkantam egy adagra, amire le is csaptam, és már készítettem is a saját egyedi díszeimet.

Mivel műanyagról van szó, ezért természetesen az alapozással kezdtem, amihez a már jól bevált Pentart Bonding primert használtam egy rétegben. Egyszerűen fantasztikus ez az alapozó, tényleg bármit át lehet festeni a használatával, legyen szó akár műanyagról, akár kerámiáról. Csupán arra kell figyelni, hogy hagyjunk neki bőven száradási időt, mert ha ez nem történik meg, akkor az alapozó egyben le fog mállni a tárgyról – tudom, tapasztaltam…

Száradás után lefestettem egy réteg matt fehér akrilfestékkel, majd a bordákat lefestettem fenyőzöld, illetve vörösbor színű akrilfestékkel. Ezután kapott egy réteg öntapadósra száradó ragasztót, végül csillámport – a csillámport akár a még nedves akrilfestékbe is bele lehet szórni, de úgy tapasztaltam, hogy az sérülékenyebb, kevésbé tartós, mint a ragasztós változat.

Készültek meseszép zöldek fenyőzöld árnyalatú csillámporral:

 

 

És készültek igazi cukorkának tűnő változatok pirossal:

 

 

 

A csíkokat abszolút szabad kézzel festettem, így nem is tökéletesek, de úgy vélem, hogy egy kézzel készült dekorációnál ennyi bőven belefér, sőt néha ez adja meg a báját a műnek.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki