Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Téli termés koszorú | December Daily

Sziasztok!

Ha átlapoztátok már valaha a blogomat, akkor talán már leszűrhettétek, hogy imádok ajtókopogtatókat, koszorúkat készíteni. Az idei karácsonyi szezonra is készült már egy – hogy ezt már olvastátok-e, vagy csak fogjátok, még nem tudom, mert egyelőre fogalmam sincs, milyen sorrendben mennek ki a posztok majd -, viszont szerettem volna egy olyat is készíteni, ami egész télen kint lehet.

Sokat gondolkoztam, hogy mi az, ami ünnepies, mégis télies, így végül egy terméskoszorút készítettem el.

Két kedvenc kreatív webshopom van, ehhez a koszorúhoz pedig mindent a Kosárbolt webáruházából szereztem be. Rengeteg különböző termést használtam – fokhagyma termés, liliputi tök, fahéj, eukaliptusz gomb, bakuli, stb. Volt, amit önmagában szereztem be, viszont szerencsére a Kosárboltnál rengeteg különböző összeállított terméscsomag van, onnan válogattam a nagyját ezeknek.

Ezeknél a terméskoszorúk elkészítésénél abszolút nincs szabály, én csupán annyit szoktam tenni, hogy először a koszorúalap külső, illetve belső ívét körberagasztom ugyanolyan terméssel, hogy maga a forma megmaradjon, de ezután úgy pakolhatjuk rá a terméseket, ahogy csak akarjuk.

Érdemes először a nagyobbakkal kezdeni, és úgy haladni mindig a kisebb felé, kitöltve az apró helyeket is.

Mivel így is fognak kimaradni rések, érdemes ezeket kitölteni valamivel, én ehhez most zöld mohát használtam, de téli koszorúnál simán lehet például vattát is használni.

 

A fő alapszín a fehér illetve a barna volt, viszont én belecsempésztem egy kis színt a piros bogyókkal.

Hogy még több textúra legyen rajta, madzagból kötöttem apró masnikat, és ezeket is ráragasztottam a termések tetejére, valamint szintén madzaggal kötöttem össze a fahéj rudakat hármasával, mielőtt felkerültek volna a koszorúra.

Hogy egységesebbé, havasabbá tegyem a hatást, először átsimogattam a terméseket fehér akril festékkel, majd pedig Pentart jégkristály pasztával, amitől igazán télies, fehér, csillogós lett, mégis megmaradt a természetes hatás a barna színek és a zöld moha miatt. Kissé olyan, mintha egy hóval belepett erdőben sétálna az ember.

Nekem hihetetlenül tetszik a végeredmény, eddig bárki látta az percekig állt előtte, és kereste a szemével az apró részleteket rajta. Hol a fahéj látszik, hol egy fa csillag bukkan elő, hol a piros bogyók vonzzák a tekintetet. Biztos vagyok benne, hogy ez egész télen kint lesz a lakásban.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki