Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Téli erdő | December Daily

Sziasztok!

Több bejegyzésben is  említettem már, hogy idén szeretném a sötétzöldet belevinni a karácsonyi dekor színeibe, ehhez pedig rengeteg műfenyőt is használok. Kézen fekvő ötlet ennél a színnél a fenyők használata, ezért arra gondoltam, hogy nem csak átfestem a kerámia fenyőimet, hanem sötétzöld bársonyporral vonom be őket.

Sajnos kifejezetten ezekről a fenyőkről elfelejtettem képet készíteni, de a fentin láthatjátok, hogy hogyan is néznek ki ezek a típusok. Ezeket tavaly karácsonykor a Pepcoban szereztem be, egyrészt mert szuper áron voltak kaphatóak, másrészt pedig a formájuk nagyon tetszett.

Mivel fényes kerámiáról van szó, ezért a megfelelő alapozás elmaradhatatlan: én ehhez most is a Pentart Bonding primerjét használtam, amit szivacsecsettel vittem fel a felületre figyelve arra, hogy mindenhova jusson belőle.

Száradás után kapott egy réteg matt fenyőzöld akril festéket, hogy ha véletlenül kilátszódna mégis valahonnan az alap, akkor ne virítson a fehér szín, majd bekentem az egészet öntapadósra száradó ragasztóval.

Miközben száradt a ragasztó, kikevertem magamnak a megfelelő színű bársonyport. Mivel önmagában a Pentart zöld bársonypora nekem túl élénk, világos, ezért tudtam, hogy változtatni fogok rajta. Folyamatosan kevertem hozzá a fekete színből egészen addig, amíg végül elértem a számomra legszebb színt – amit sajnos abszolút nem ad vissza a kép, élőben még mélyebb, sötétebb tónusú.

Ezután már csak be kellett vonnom őket a bársonyporral, ami a legkönnyebb, ám legkupisabb része az egésznek. Viszont abszolút megérte dolgozni vele, szerintem igazán egyediek és szépek lettek.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki