Otthon

Szobanövény haul | Officenövény, Obi, Tesco, Penny

Sziasztok!

Aki követ bármilyen platformon annak nem lesz újdonság az, hogy imádom a szobanövényeket. Ezelőtt is nagyon szerettem őket, ám mióta a saját házunkba költöztünk, azóta megszaporodtak itthon, és lassan közelebb járok a 100 darabhoz, mint az ötvenhez. Az utóbbi időben beszereztem pár új növénykét, illetve tegnap érkezett meg az Officenövény rendelésem, ezért gondoltam megmutatom nektek őket, illetve mesélek az online rendelésről, míg friss az élmény.

Életemben ez volt a második online növény várárlásom, körülbelül egy éve a Fitolandnél várásoltam – akkor egy bloggerprogram keretén belül, ám a mostanit abszolút én magam fizettem, tehát ez nem egy szponzorált bejegyzés -, most viszont az Officenövény webáruházat néztem ki magamnak. Rengeteg növényes webshopot átböngésztem, végül azért rájuk tettem le a voksomat, mert itt volt mind a három eredetileg kinézett növényből is, míg a többiben hol az egyik, hol a másik nem volt készleten.

Mint mondtam, eredetileg három növényt szerettem volna megvásárolni, végül belecsúszott a kosaramba egy negyedik is, illetve Orsi, a webáruház tulajdonosa belecsempészett egy meglepi növénykét is, ami hihetetlenül jól esett, szóval itt is köszönöm. 🙂

A rendelés abszolút problémamentesen zajlott, múlthét szombaton rendeltem meg őket, viszont már előtte jeleztem Orsinak, hogy csak csütörtökön tudom átvenni, hamarabb nem, ezért ő kedvesen felajánlotta, hogy szerdán indítja útnak a csomagom, így tegnap érkezett meg.

Ahogy azt a fenti két képen is látjátok, hihetetlenül gondosan voltak becsomagolva a növények. A karton doboz dugig volt biológiailag lebomló, növényi keményítő alapú térkitöltő habbal, a növények pedig külön kartonba voltak csomagolva, amit rögzítettek a cserép aljához. Nem mellesleg pedig a kartonon belül a cserép körbe volt tekerve folpack-kal, így abszolút semennyi föld nem hullott ki belőle a szállítás során.

Na de akkor lássuk is a lényeget, magukat a növényeket.

Epipremnum aureum Happy Leaf

Az egész rendelés alapját ez a növény adta, amire már évek óta vágytam, és most végre az enyém lehet belőle egy példány. 🙂 Gyönyörű növény, meseszép levelekkel, és sok új kis levélkével.

Szép, egészséges példány, abszolút nem láttam rajta se sérülést, se kártevőket, tökéletesen elégedett vagyok vele. Nem mellesleg a legeslegszebb növény, amit valaha láttam, úgyhogy remélem sikerült jó helyet találnom neki, és rengeteg új levelet fog hozni.

Epipremnum aureum N’Joy

Ebből a fajta futókából már volt egyszer egy példányom, ám az sehogy nem akart megmaradni nekem, és mikor az utolsó, frissen gyökereztetett darab is meghalt belőle úgy döntöttem, hogy ezt nem nekem találták ki.

Viszont ilyen szempontból menthetetlen vagyok, ha valami nagyon megtetszik – már pedig őt imádom, mert gyönyörű -, akkor újra próbálkozom az életben tartásával. Tanulva az előzőből már tudom, mit nem szabad tennem, úgyhogy remélem, ő életben marad, és sok sok új hajtással fog megörvendeztetni.

Philodendron scandens Brasil

Ha eddig nem lett volna világos akkor csak jelzem, hogy az én abszolút kedvemceim a konytvirágfélék. A sima zöld levelű fajta Philodendron scandens hatalmas kedvencem, hihetetlenül gyorsan nő nálam, és amikor megláttam a Brasil verziót belőle tudtam, hogy meg kell szereznem.

Bár kicsit több fényt igényel a társánál a világoszöld csíkok miatt, de nagyon reménykedem abban, hogy sikerül megtalálnom neki a legmegfelelőbb helyet a lakásban.

Syngonium podophyllum Pink

Ő az a negyedik potyautas, akit először nem terveztem megvásárolni, ám annyira megtetszett végül, hogy landolt is a kosaramban.

Jelenleg kétféle Syngonium-om is van itthon, de egyik se ennyire különleges, mint ez a rózsaszínes levelű példány. Remélem ő is hasonlóan sok új levévvel fogja megháláni a törődést, mint a zöld társai, akik folyamatosan csak nőnek és nőnek nálam.

Hypoestes phyllostachya Pink

Ez a gyönyörű rózsaszín növényke meglepetésként érkezett, aminek hihetetlenül megörültem, mert abszolút nem számítottam rá. Eddig még nem volt dolgom ezzel a növényfajjal, úgyhogy még tanulmányoznom kell, hogy mit is szeretnek, de remélem sikerül őt is életben tartani.

Bátran ajánlom nektek az Officenövény webáruházat, mert nem csak rengeteg gyönyörű növény – és kaspó – között válogathattok szuper áron, de Orsi egy hihetetlenül aranyos lány. 🙂

Strelitzia reginae

Akkor térjünk is át a többi beszerzésre. Ezt a papagájvirágot ha jól emlékszem, akkor a múlthét folyamán szereztem be a Pennyben. Sokan megvetik a multis növényeket, és tény, hogy érdemes odafigyelni arra, hogy mit is vesz meg az ember – például ne legyen barna foltos, és még véletlenül se legyen beteg -, de én úgy vélem, hogy ez nem ördögtől való dolog.

A Pennyben kapható szobanövényekkel egyébként én abszolút elégedett vagyok, ott vettem például tavaly – vagy tavaly előtt, már nem emlékszem – a Monstera adansonii növénykémet, ami azóta is gyönyörűen fejlődik. Remélem, előbb utóbb ez a papagájvirág meg fog ajándékozni egy virággal, mert hihetetlenül kíváncsi vagyok rá élőben.

Ficus elastica Tineke

A Pennyn kívül a másik kedvenc multim, ahonnan sok szobanövényt szerzek be, az a Tesco. Általában itt is ki kell fogni őket, mert például újságban ritkán hirdetnek növényeket, de én rengetegszer találok szebbnél szebb növényeket, nagyon jó áron.

A Ficus elastica Robusta növényből már van nekem itthon két darab is, ám a Tineke eddig még hiányzott a gyűjteményemből, ezért is örültem annyira annak, mikor meglepett ezzel a párom. Annyira örülök annak, hogy nem panaszkodik a sok növény miatt, sőt néha ő is meglep egy-egy példánnyal. 🙂

Chlorophytum comocum

Zöldikéből sose elég. 🙂 Főleg ebből a csíkos fajtájából, ugyanis odáig vagyok a fehér részletekkel rendelkező szobanövényekért. Ő szintén a Tesco-ból van, és pár hete árulták “háziállatoknak való növények”kategóriában,és mivel hihetetlenül jó áron volt, ezért képtelen voltam otthagyni. 🙂

Ficus benjamina

Pár évvel ezelőtt már próbálkoztam a Ficus benjamina tarka levelű változatával, de ő is tipikusan az a fajta volt, amit képtelen voltam életben tartani. Azonban pár nappal ezelőtt meglepett ezzel a példánnyal a párom – szintén Tesco szerzemény -, úgyhogy újra megpróbálkozom vele, hátha a söttebb levelek miatt könnyebben fogok vele boldogulni.

Hedera helix

Ez a szobaborostyán egy abszolút impulzus vásárlás volt, ugyanis befutottunk az Obiba egy-két dolgot venni itthonra, és amikor megláttam ezt a fehér-zöld változatot, nem tudtam otthagyni. Eleinte nagyon jól érezte magát, aztán volt egy kisebb mélypont, viszont most kezd rendeződni a helyzet, és kezd újra magához térni.

Callisia repens

Ezt a kúszó törpepletykát szintén a Tescoban vettem, ugyan akkor, amikor a zöldikét is. Egyetlen cserép árválkodott belőle a “háziállatoknak való növények” csoportban, és mivel hihetetlenül megtetszettek az apró levelei, hát hazahoztam. 🙂 Elvileg a tartása is ugyanolyan egyszerű, mint a legtöbb pletykának, úgyhogy remélem nem lesz vele semmi gondom. 🙂

Dracaena White jewel

Végül de nem utolsó sorban itt van ez a meseszép dracéna, ami nem túl meglepő módon szintén a Tescoból való – rengetegszer vásárolok ott növényt, mert a városban, ahol élek nincs se kertészet, ahonnan szobanövényt lehetne beszerezni, sem ehhez hasonló bolt -.

Mániákusan rajongok a fehér-zöld levelű növényekért, ő pedig szerelem volt első látásra. Ha jól emlékszem, akkor a bejegyzésben felsorolt növényekk özül őt vettem a legrégebben, azóta pedig gyönyörűen fejlődik, szóval azt hiszem sikerült megtalálnom neki a legmegfelelőbb helyet.

Ti hogy álltok a szobanövényekkel? Szeretitek őket, vagy inkább abba a típusba tartoztok, akik képtelenek életben tartani őket?

Niki