Tippek, terméktesztek

PintyPlus HOME festékspray

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Nagyon örülök annak, hogy az elsők között mutathatom be nektek a spray-vel való festés legújabb fejlesztését, a PintyPlus HOME termékcsaládot, amit hihetetlenül fogok imádni a tél folyamán – és szerintem ti is. 🙂

Mi is az a HOME?

Matt, vizes bázisú festék spray, ami kifejezetten arra lett fejlesztve, hogy a lakásban, beltéren is bátran tudjunk festeni vele. Az oldószeres, “átlagosabb” festékek alapból kissé büdösek, ráadásul nagyon ködölnek is, így bár megoldható velük a beltérben való festés, de nem túl szerencsés megoldás, ráadásul nagy odafigyelést is igényelnek. Azonban a HOME szinte szagtalan, nem ködöl, szinte tökéletes fedést ad már egy rétegben is, és meseszép színekben kapható. Ráadásul három különböző szórófej kapható hozzá különböző projektekhez:

– vékony a kisebb tárgyak festéséhez

– normál a közepes méretű projektekhez

– széles a nagyobb felületek festéséhez.

Színek

A vizes bázisú, matt finisű festék 18 divatos, a lakberendezési trendeket követő színben elérhető, ráadásul készült hozzá speciális lakk is, mellyel még tartósabbá tehető a festett felület – ez utóbbi elérhető matt és fényes finissel is -. Én most három különböző színt próbáltam ki és teszteltem le, a 111-es Neutral white fehéret, a 120-as Foggy blue szürkés kéket, és a 119-es Old wine árnyalatot, ami gyönyörű matt bordós-mályvás árnyalat. Mindhárom színnel készítettem egy-egy miniprojektet, de biztos vagyok abban, hogy többször is fogtok még velük találkozni.

A tervem az volt, hogy több különböző felületen is teszteljem őket, így végül az alábbi terv állt össze a fejemben:

– A Neutral white árnyalattal lefestettem egy fonott kis kaspó alsó részét.

– Szintén a Neutral white lett az alap, de egy kicsit különlegesebb módon belecsempésztem a Foggy blue-t is, miközben lefestettem egy üveg vázát velük.

– Az Old wine mindenféleképpen egy egyedi projektért kiáltott, így végül egy konzervdobozt festettem le vele, amibe műnövény került – és csavartam még egyet a dolgon, hogy egyedibb legyen.

Bár ugye a HOME vonal lényege az, hogy beltéren is használható, nekem nagy szerencsém volt a festés napján, ugyanis gyönyörű idő volt odakint, így végül a szabadban festettem velük – de azóta kipróbáltam a lakásban is, és bizton állítom, hogy tényleg szinte szagtalan, és a használata közben semmi mást nem festékeztem össze, így nálam ez a termékcsalád csillagos ötösre vizsgázott. Ráadásul egy (!) réteget használtam a festékekből minden projektnél, és tökéletes fedést értem el.

Mindenféleképpen szerettem volna már egy ilyen nem túl egyedi ötletet megvalósítani, mikor is egy fonott kaspó alsó részét festem le fehérre. Szerencsére akciósan sikerült is lecsapnom egy darabra a Pepcoban, így már semmi sem állhatott az utamba. A kaspó alapból meg volt hajtva, így igazából tényleg csak annyi dolgom volt, hogy fejre fordítottam, és egy rétegben lefújtam a Neutral white színnel. Tökéletesen passzolt bele a mini műfenyőm, de végül a lakásban megkapta a valódi funkcióját, és azóta is egy növény lakik benne.

 

Mivel az üveg felületet szerettem volna kissé egyedibbé tenni, ezért miután kapott egy réteget a fehér színből arra gondoltam, hogy óvatosan megszórom a Foggy blue szürkés-kékes színnel – éppen csak, hogy szinte csak közelről legyen kivehető a másik szín, de látszódjon rajta, hogy nem egy sima, uncsi fehér váza. Ezt úgy sikerült elérnem, hogy a levegőbe  fújtam a festékkel, majd mielőtt a festékszemcsék eltűntek volna, óvatosan belelengettem a vázát. Ezt megismételtem jó néhány alkalommal, majd amikor elégnek ítéltem, hagytam megszáradni. A festék az üvegen is jól teljesített, egyáltalán nem folyt meg, és egy rétegben tökéletesen fedett.

 

A harmadik projekthez az Old wine árnyalatot használtam. Szerettem volna kissé egyedibbé tenni ezt a konzerv “kaspót”, ezért festés előtt kalapáccsal megütögettem pár helyen, így a felülete megnyomódott. Ezután festettem le a színnel, ami frissen felfújva először inkább rózsaszínesnek tűnt, de száradás után már egy mályvásabb árnyalat lett belőle. Magam sem hittem volna, de nagyon megszerettem ezt a színt, ezért már rengeteg tervem van vele kapcsolatban.

 

Ha ti is szerettek festeni, és nem szeretnétek ezt a rossz idő miatt hanyagolni, akkor a HOME lesz a ti világotok, hiszen így lehet odakint akár mínusz 10 fok is, mi bent bátran festegethetünk ezzel a termékcsaláddal. 🙂

!