Tippek, terméktesztek

PintyPlus festékspray körkép

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Mint tudjátok, már hónapok óta kapcsolatban állok a PintyPlus magyarországi csapatával, rengeteg projektet az ő segítségükkel sikerült megvalósítanom – minden ilyen bejegyzést megtaláltok a DIY kategóriában -. Ezen okból többféle típust is kipróbáltam már a márka kínálatából, és mindegyik egy picit más és más, ezért úgy döntöttem, hogy a mai bejegyzésben mesélek kicsit nektek a típusokról, illetve megosztok veletek néhány olyan tippet és trükköt, amikkel gyerekjáték lesz a festékspray-k használata.

 

Chalk finish termékcsalád

Kezdjük is rögtön az egyik kedvencemmel, a Chalk finish festékekkel. A Chalk finish igazából nem számít túl nagy újdonságnak, viszont a Novasol cég az, akik először ültették át ezt a formulát, finisht spray változatba. Ennek a festéknek kréta hatása lesz ( nem összekeverendő a táblafestékkel, arra lehet krétával írni, ennek maga a textúrája krétás ), ami által szuper vintage, koptatott stílust lehet elérni – de természetesen önmagában, csiszolás nélkül is használható, én is így használom. Ahhoz, hogy teljesen profi munkát tudjunk végezni, a cég piacra dobott egy alapozó festéket, egy matt lakkot és egy wax spray-t is, én utóbbit még nem próbáltam, de a többit igen. Vizesbázisú, tehát környezetbarátabb, mint  az oldószeres festékek, ráadásul azáltal, hogy vizes alapú, bátran lehet használni polisztirol termékeken is.

Kedvenc színeim: Broken white, Mint green

!Használat előtt mindig jó alaposan rázzuk fel a spray flakont, különösen igaz ez a Pinty Plus Chalk finish festékekre, mert a poros állag miatt könnyen összeállhat a flakonban a festék. Finom, lengő mozdulatokkal fessünk 25-30 cm távolságból, és soha ne kezdjük vagy fejezzük be a festést az adott felületen, húzzuk kicsit túl  rajta, így elkerülhető a megfolyás. Mindig több vékony rétegben fessünk, ne vigyünk fel egyszerre túl vastag réteget, így lesz szebb az eredmény!

Evolution termékcsalád

Talán ez az a termékcsalád, ami az alapja mindennek, hiszen ez rendelkezik a legtöbb színnel. Magas pigmenttartalma miatt két rétegben nálam már tökéletes fedést produkálnak a termékek, és hihetetlenül gyorsan száradnak csak úgy, mint a többi festékspray is. Mint említettem, hatalmas színválasztékkal rendelkezik, az “átlagos” fényes és matt színek mellett vannak fluoreszkáló, és metál finishű festékek is. Mivel ezek oldószeresek, ezért büdösek, így semmiképp nem ajánlom lakásban használni, maximum nagyon jól szellőző helyen, de ha van lehetőségünk, akkor inkább a szabadban dolgozzunk velük.

Kedvenc színeim: Ruby red, Rose gold, Jet black, Metallic blue

Aqua termékcsalád

Hihetetlenül megszerettem az Aqua termékcsaládot is, ugyanis a meseszép színeken túl hatalmas előnyük a többihez képest, hogy használhatjuk lakásban is, konkrétan erre is lett kifejlesztve. Előnye, hogy vízbázisú, tehát nem olyan büdös, mint egy oldószeres változat, illetve alacsony nyomású flakonban kaptak helyet, tehát könnyebb vele festeni, nem fog szanaszét szóródni a festék a lakásban. A színeit pedig imádom: vidám, élénk árnyalatok, mind matt kivitelben! Mivel sokkal jobban szeretem a matt finisht, ezért többféle színt is innen választottam magamnak – aki pedig inkább fényes párti, az bátran használjon rájuk fényes lakkot.

Kedvenc színeim: White lady, Apple green, Yellow chick

!A festendő tárgyat minden esetben zsír-és portalanítsuk festés előtt, hiszen csak így kapunk szép eredményt. Érdemes akár át is csiszolni őket, de mindenféleképpen figyeljünk rá, hogy alaposan portalanítsuk utána!

Art termékcsalád

Számomra azért is nagyon szimpatikus a PintyPlus márka, mert nem csak a “szokásos” színes festékekkel van jelen a termékpiacon, hanem számos olyan termékkel is, amik extrának számítanak. Azon felül, hogy többféle alapozó és lakk között is válogathatunk olyan különleges termékeik is vannak, mint a mágnesfesték, táblafesték, króm effekt spray, vagy az egyik leghasznosabb találmány, a visszaszedhető ragasztó spray.

Tech termékcsalád

És ha az előző nem lett volna elég, itt van a Tech termékcsalád, mely rengeteg olyan különböző festékkel rendelkezik, amelyeknek akár egy felújítás során is hasznát vesszük. A kovácsoltvas festékspray-t én például a biciklim felújítása során is használtam, míg a vas alapozó spray-t, illetve a radiátor festékspray-t a lakásban használtam. Ezeken kívül olyan hasznos dolgok is vannak ezen termékcsaládon belül, mint a háztartási festék spray, a horgany spray, vagy a különböző felületekre alkalmazható alapozó spray-k.

!Ahhoz, hogy sokáig tudjuk használni a sprayfestéket, a festés befejeztével fordítsuk fejre a flakont, majd fújjunk addig, amíg már csak gáz jön belőle. Ez szépen kitisztítja a szórófejet, így nem fog beleszáradni a festék, én nem kell a félig teli flakont kidobni azért, mert már nem működik a fúvókája!

Ti próbáltátok már a márka bármelyik festékét? Ha igen, melyiket, és mi a véleményetek róla?

!