Otthon

Pepco lakásdekor haul

Sziasztok!

Az utóbbi időben elkezdtem kissé dekorálni a lakást, főleg az étkező-nappali-folyosó trióra koncentrálva. Mivel még rengeteg tennivaló van a ház körül, ezért a bútorok lecserélése még nem most lesz időszerű, azonban úgy éreztem, kell egy kis csinosítgatást addig is, hogy otthonosabban érezzük magunkat idebent.

Mivel a dekorok nagy részét általában a Pepcoban szerzem be – ráadásul most hihetetlenül szuper dolgok kaphatók, amik tökéletesen passzolnak a stílusomhoz -, ezért egy komplett Pepco hault hoztam ma nektek.

Ha már a kezdőképen az egyik polcom szerepel – ami egyébként Ikea Lack polc -, akkor kezdjük is rögtön az itt található dekorokkal. Most az üzletekben több különböző lyan tányéralátét is van, ami egyből elrabolta a szívemet, noha én nem rendeltetésszerűen használom.

Ilyen ez a fonott verzió is, ami Pepcos viszonylatban bár drága volt, de megérte a pénzt, hiszen nagyszerűen mutat a falon, a polc felett. Egyébként pedig látni is fogjátok, hogy merre húz a szívem stílusilag lakásdekor téren – erről készülök bejegyzést is írni, miszerint hogyan is lett a fehér mániámból egy naturálisabb, barnás-bézses színvilágú lakás.

A fekete szintén nagy kedvencem mostanában, és próbálom ezt a színt is belecsempészni a dekorba itt-ott. Ez a fém kaspó már az üzletben megragadta a fantáziámat, és szinte láttam magam előtt, ahogy Sansavieria-t ültetek bele. Nem is tévedtem, szuperül néz ki, a növénykém pedig szépen gyökeresedik, fejlődik.

Hasonló, mégis más ez a fekete fém kaspó is, aminek lábai vannak. Kissé elüt ugyan egymástól a kettő, lévén hogy az egyik szögletes, míg a másiknak lekerekített formái vannak, de szerintem ettől még abszolút jól mutatnak egymás mellett.

És ha már növények: ha régebb óta követtek akkor bizonyára már tudjátok, hogy élek-halok a szobanövényekért. Rengetegszer szaporítok az anyanövényekről új sarjakat, és általában nem túl esztétikusan ezt befőttes üvegben teszem.

Azonban amikor megláttam a polcon ezt az egyébként öt ágú vázát – talán ezen a képen annyira nem feltűnő, de öt különböző magasságú üvegváza van a fém tartóban – akkor tudtam, hogy ez tökéletes lesz a gyökereztető-állomásomnak. Azóta már sok új növénybébi eresztett gyökeret benne, és most jelenleg is vannak benne lakók.

A következő szintén egy tányéralátét, ami szintén fali dekorációként kapott szerepet. Ebben aztán tényleg benne van minden, amit szeretek: natúr, fehér színekkel, pompomokkal, levelekkel.

Kapható belőle egy fekete mintás verzió is, ami szintén szép, de végül úgy gondoltam, hogy ez jobban mutat a mi lakásunkban.

A Pepcoban azt szeretem a legjobban – meg ezen kívül még rengeteg mást is 😀 -, hogy a tavaszi szezonra – ami náluk januárban kezdődik – mindig rengeteg különböző kaspóval készülnek. Az ideiek között is vannak szépek, ám közel sem tetszenek annyira, mint a tavalyiak, amikből rengeteget vásároltam.

Most egyelőre még csak ebből a fonott verzióból vásároltam kettőt is, de ez viszont nagyon tetszik – ettől függetlenül lehet, hogy szerzek még be kerámia verziót is, ha így lesz, Instagramon úgyis látni fogjátok. 🙂

Ígérem, ez lesz az utolsó tányéralátét – legalábbis ebben a bejegyzésben. 😀 Erről a mini-projektről írtam is Instagramon, ami itt megtekinthető ( https://www.instagram.com/p/CKq4ppFB1xv/ ).

Mivel nincsenek fixen rögzítve egymáshoz az elemek, ezért bármikor szétszedhető, így lehet, hogy legközelebb már máshol fog felbukkanni.

Ezzel az arany lábakkal és fekete kaspóval rendelkező növénytartóval rengeteget szemeztem mielőtt úgy döntöttem, hogy megveszem. Először nem tetszett az arany szín, de úgy voltam vele, hogy hát átfestem másik színre és kész, viszont egyelőre hagytam az eredeti állapotában.

Ennek a növénytartónak hála végre a hatalmas Anyósnyelvem is új, szép helyet kapott.

És ha már ott voltam, megvettem az előzőből a kisebb verziót is, mert miért ne. 😀 Kezdek egyre jobban megbarátkozni a színnel, de a nyár majd megválasztja, hogy végül mi lesz a sorsa.

Eredetileg nem akartam ezt a fém lábas, kerámia kaspós megoldást megvenni, hiszen van már egy ugyan ilyenem tavalyról, csak annak fehér a kaspója. Amikor viszont megláttam, hogy féláron kapható, ráadásul utolsó darab volt úgy döntöttem, hogy elhozom. És milyen jól tettem, szuperül mutat benne ez a növény. 🙂

Ez a bögre mondhatni impulzus vásárlás volt, bár mégsem igaz teljesen, ugyanis 20 percig járkáltam körbe körbe az üzletben, kezemben ezzel a darabbal, és azon gondolkoztam, hogy kell-e nekem a másik 5 bögrém mellé.

Végül úgy döntöttem, hogy mivel szerencsére egyébként nem vagyok bögre gyűjtő, tehát nem állnak itthon halomban a szebbnél szebb darabok, ezért engedek a csábításnak, és megveszem magamnak. És milyen jól tettem, ugyanis szerintem meseszép, és igazán különleges darab. Már látom magam előtt a képet, ahogy egy tavaszi/nyári reggelen ebből kortyolgatom a kávét a teraszon ülve – bár egyelőre a terasz sincs kész, sebaj. 😀

Egy kissé ugyan kilóg a sorból, ugyanis nem kimondottan dekor, de mindenféleképpen szerettem volna megmutatni nektek ezt a fürdőszoba szőnyeget, amit pofátlanul olcsón, körülbelül 600 forintért tudtam megvenni. Nem nagy durranás, semmi extra nincs benne, nekem mégis ezért tetszik ennyire.

Egyébként még mosás előtt fotóztam, azért látszik a hajtásnyom, azóta tökéletesen néz ki mosás után, és passzol a fürdőszoba stílusába.

Utoljára hagytam három képkeretet, amiket hihetetlenül nehéz volt fotózni, mert mindkét oldalról belelógott a képbe egy-egy ajtó – ami nem lenne baj, ha befejezettek lennének, de jelenleg még látszik a purhab, amivel a  rések lettek kitöltve, és így nem túl fotogén az egész.

Tehát a képkeretek értelemszerűen Pepcosak, a benne lévő képeket pedig én szerkesztettem. Ehhez egy nagyszerű oldalt szoktam használni, a Freepik-et, és innen szoktam letöltögetni olyan grafikákat, amiket végül keretbe foglalok.

Ti szoktatok esetleg a Pepcoban vásárolni?

Niki