Minden más

Pepco, Kik, Adománybolt haul

Sziasztok!

Az utóbbi időben kissé eltűntem innen és Instagramról is, aminek nincs különösebb oka, szimplán úgy éreztem, hogy most erre van szükségem. Ettől függetlenül természetesen nem fogok eltűnni végleg, vannak ötleteim, csak a megvalósítás várat magára. Na de a mai bejegyzésben nem erről lesz szó, hanem olyan főleg lakásdekorokról, amiket az elmúlt két-három hónap során vásároltam.

Párnahuzat – Pepco

Bár a Pepcoban általában  “ha megtetszik fogd és vedd meg” elvet érdemes követni, hiszen az áru napi szinten  változik, én az utóbbi időben mégis próbálom tudatosan átgondolni azt, hogy egy adott termék tényleg csak tetszik, vagy tetszik ÉS fogom tudni használni / tényleg örömömet lelem benne.

Emiatt volt már, hogy végül lemaradtam egy-egy termékről, ilyen volt ez a párnahuzat is. Azonban tudtam, hogy ha nálam van a helye, akkor előbb-utóbb úgyis belebotlok megint, és igazam is lett, ráadásul már akciósan sikerült lecsapnom rá. Azóta is imádom, és keresem a hasonló stílusú párnahuzatokat, mert jelenleg ezek tetszenek igazán.

Gyertyák – Pepco

Bár az utóbbi időben az illatgyertyákból szinte csakis Aurora Candle-t égetek, mégis el szoktam néha csábulni egy-egy darabra. Itt van például ez a zöld gyertya, ami egyszerűen fantasztikusan néz ki, hihetetlenül szép a kidolgozása, a kis fedele pedig hatalmas pluszt ad neki. Az illata is kellemes, bár én ezt kifejezetten dekornak vettem, nem meggyújtani.

A szójaviasz gyertyával is sokáig szemeztem, mire végül rászántam magam, hogy megvásároljam. Az illata számomra elég gyenge, viszont nagyon szépen néz ki az üvege, így dekorként abszolút megállja a helyét. Ez a vanília és kasmír illatú, ám azóta láttam egy új változatot, ami lime és kókusz illatú, de azt még nem volt alkalmam megszaglászni.

Kaspó – Pepco

A párnahuzatnál említettem, hogy a sok gondolkodás miatt néha lemaradok dolgokról – ugyanez volt a helyzet ezzel a kaspóval is. Még valahogy január környékén találkoztam vele először az üzletben, és sokáig nézegettem, de elég vegyesek voltak az érzéseim, végül otthagytam. Először A. is azt mondta, hogy nem tetszik neki, de végül addig addig nézegettük képeken, hogy mindkettőnknek megtetszett.

Igenám, de addigra már nem volt belőle a boltban… Tipikus. Viszont amikor az újranyitást követően beugrottam a Pepcoba, felfedeztem belőle egyetlen egy darabot, ami ott árválkodott a polcon, és csak rám várt. Azóta is töretlenül imádom, és azt mondom, hogy tényleg különleges darab.

Bögre, tányér, tál – Pepco

Ezt a bögrét már relatíve régen sikerült beszereznem, és akkor még fogalmam sem volt arról, hogy létezik belőle kistányér, illetve müzlis tál is. Ezekbe random futottam bele két különböző boltban, ami közös bennük az az, hogy egyrészt hihetetlenül tetszenek, másrészt mindkettő akciós volt, aminek nagyon örülök.á

Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer elkészül a konyhám, akkor ezek kiemelt helyet fognak kapni a polcon, mert nagyon mutatósak.

Mini gyertyák – Pepco

Ezek azok a típusú gyertyák, amiket tényleg csak a dekor funkciójuk miatt veszek meg, hiszen általában az illatuk nem tetszik. Ezeknek a mérete tökéletes a kínáló tálcámra – amiről lentebb még fogok írni -, így a fotózás után le is szedtem róluk a címkét, és önmagukban fogják feldobni a dekort.

Napelemes szolárlámpa – Pepco

Tavasztól őszig szeretem, ha este “fényárban” úszik az udvar, ezért ilyenkor tele szoktam pakolni napelemes szolárlámpákkal. Tavaly sajnos több is összetört egy viharnak köszönhetően, így idén pótoltam őket. A legjobb áron a Pepcoban lehet beszerezni, itt 360 forintba kerül két darab – bár azért minőségben nem olyan, mint egy drágább verzió -.

Először vettem három szettet, akkor még régi stílusú címkével voltak kaphatók, és azok ezüst színűek, viszont a napokban ismét találtam belőle a boltbanm így vettem még öt szettet. Ezeknek már másmilyen a papírjuk, illetve nem ezüst színűek, hanem feketék, de minőségben ugyanazt tudják.

Kerámia korsó – Adománybolt

Vágjunk is bele az adományboltos szerzeményekbe. Erről a boltról azt kell tudni, hogy a szomszéd városban nyílt még régebben, ám én csak nemrég szereztem tudomást róla. Az áru napról napra változik, és nevetséges összegeért lehet megvásárolni őket. Bár a szomszéd városban van, autó híján – és munka mellett – én ritkán jutok át, azonban édesanyám ott lakik, ezért ha látok bármit, ami megtetszik – szerencsére naponta töltenek fel képeket a friss áruról Facebookra -, akkor ő megveszi nekem, és egyben elhozom tőle. Már így is rengeteg szépséget sikerült beszereznem, de őszintén bevallom, hogy hihetetlenül várom az őszi és karácsonyi szezont náluk, mert a képek alapján tavaly is nagyon sok szép egyedi dolgot árultak.

Erről a korsóról sokat nem is írnék, hiszen készült már bejegzés, amiben ez is megtalálható, ott pedig megtalálhatjátok az eredeti kinézetét is, ugyanis nem így nézett ki először.

Vas gyertyatartó – Adománybolt

Szintén az adomáányboltból szereztem be ezt a hihetetlenül nehéz, öntöttvas gyertyatartót, ami tökéletes állapotban van, ráadásul szuperül illik abba a koncepcióba, amit a lakásdekorhoz kitaláltam – és nevetséges ára volt, 500 forint.

Kaspó – Adománybolt

Talán már említettem nektek, hogy szerencsére sikerült kifejlesztenem egy új szemléletmódot magamban: már nem az adott tárgy összképét nézem, hanem a  formáját, textúráját, és hogy esetleg hogyan lehetne átvarázsolni valami széppé. Adott ez a kaspó is, ami sokak szerint csúnya, viszont engem a mintázata abszolút a tengerpartra emlékeztet, ezért szuper nyári kaspót fogok belőle varázsolni.

Üveg váza – Adománybolt

Mint fentebb is írtam, vannak olyan termékek, amiket tudom, hogy át akarok alakítani, és vannak olyanok is, amikkel szintén ez a tervem, de végül nem is nyúlok hozzájuk. Ilyen ez a füstös barna üveg váza, amit eredetileg szerettem volna lefesteni feketére, mert a formája nagyon megtetszett, ám végül élőben annyira tetszik a színe és a stílusa, h ogy nem nyúlok hozzá, és marad ilyen, mint eredetileg.

Apró kerámiák – Adománybolt

Sajnos képtelen vagyok ellenállni a füles kerámia kis kancsóknak, pedig most annyit beszereztem belőlük, hogy egy ideig nem kellene vásárolnom ilyet. Na de ki tud ezekre nemet mondani? A kis picurin még rajta van az ára is, 100 forintba került, és bár tényleg nagyon pici, mégis tökéletes lesz a kínáló tálcámra, amire eredetileg is terveztem.

Mini dekorok – Adománybolt

Szintén a kínáló tálcára terveztem ezeket a mini dekorokat is rakni. A barna üvegváza kissé sérült, ám lehet úgy forgatni, hogy ne látszódjon, a másik pedig instant szerelem lett első látásra.

Vázák – Adománybolt

Ahogy talán már látszódik is, nagyon szeretek innen vázákat vásárolni. A kéknek például abszolút a formája fogott meg, őt nemsokára át is festem, míg a hosszú nyakú verzión még gondolkodom, hogy milyen színt, esetleg textúrát kapjon.

Dekorok – Adománybolt

Vannak olyan termékek, amikkel abszolút semmi tervem nincs, csupán tényleg csak dekorációként akarom, hogy funkcionáljanak, eredeti kinézetükben. Ilyen például ez a hihetetlenül nehéz üveg gyertyatartó, amit a nyári dekorba képzeltem el belecsempészn, vagy a zöld kerámia kaktusz, ami már önmagában is nagyon tetszik.

Lámpa – Adománybolt

Ezen a lámpán rengeteget gondolkoztam, ugyanis nem voltam biztos abban, hogy át tudom alakítani úgy, ahogy szeretném. Végül A. segítségét kértem ebben, aki szinte 100%-ra mondta, hogy megvalósítható a tervem, úgyhogy el is hoztam kereken 700 forintért.

Amennyiben jól sikerül az átalakítás, úgy úgyis lesz róla bejegyzés itt, vagy Instagramon, ha pedig nem… Nos, akkor is tudni fogjátok, mert soha többé nem lesz szó róla 😀

Kerámia vasmacska – Kik / Mini váza – Adománybolt

Az utolsó adományboltos szerzeményem ez a virágra hajazó kerámia mini váza, aminek mind a színe, mind a stílusa annyira tetszik, hogy nem is fogok hozzá nyúlni, hanem eredeti formájában fogom hagyni.

Szerettem volna pár nyári apróságot is venni, azonban elfelejtettem, hogy a Kik általában egy szezonnal előrébb jár, mint az időjárás – ami nem baj, hiszen ez azt jelenti, hogy lassan őszi dekorok lesznek kaphatóak. 😀 Volt még azért nyári dekor bőven, ám nekem csak ez a kerámia vasmacska tetszett igazán, úgyhogy őt haza is hoztam.

Üvegpohár készlet – Kik

Nem terveztünk üvegpoharakat vásárolni, abszolút nem, viszont mikor ezt megláttuk a Kik-ben, és végre mindkettőnknek tetszett, azonnal vettem is belőle két szettet. Eddig csak kapott poharak voltak itthon, amik nem a mi ízlésünkre lettek kiválasztva, viszont végre vannak szép poharaink is – ez olyan felnőttes. 😀

Váza – Kik

Oké, talán kissé tényleg túltoltam ezt a váza vásárlást az elmúlt időben, azonban amikor megláttam ezt akciósan a boltban, nem tudtam otthagyni, mert nagyon tetszett a formája. A színén még gondolkodom, hogy átalakítsam-e, de szerintem így is szép.

Tálcák – Kik / Gyertyatartó – Pepco

Aki követ Instagramon – @inspirationbyniki -, az már találkozhatott a fenti képpel nálam. Régóta szerettem volna egy emeletes kínálót – angolul tiered tray -, amit apróságokkal dekorálhatok az adott évszaknak vagy ünnepnek megfelelően, de soha nem találtam olyat, ami tetszene. Fát szerettem volna, de egyszerűen sehol nem kaptam két ugyanolyan, de különböző méretű fa tálcát, így végül másból készítettem el.

A két tálca a Kik-ből van, és eredetileg is feketék voltak. Egyébként maga a tálca nagyon szép, nagyon tetszik, viszont utólag már látom, hogy talán túl magas a széle, de egyelőre ez marad. A kettő közé végül egy egyszerű Pepcos kerámia gyertyatartót vettem, amit lefestettem feketére, hogy passzoljon a tálcához, és utána ragasztottam őket össze.

Air Wick gyertyák – Mikromax

Így a végére hoztam nektek négy apróságot, ami nem a címben szereplő három üzlet valamelyikéből származik, de szerettem volna őket megmutatni.

A Mikromax szintén a kedvenc üzleteim közé tartozik, bár sajnos oda ritkán jutok át. A minap épp beszaladtunk bevásárolni, amikor megpilantottam ezt a két gyertyát, és hát tudjátok, mennyire fanatikusan imádom a karácsonyt és mindent, ami hozzá köthető, így nem is volt kérdés, hogy jönnek velem haza.

Napelemes szolárlámpa – Obi

Igen, még több szolárlámpa… Amikor megvettem ezeket, akkor még nem sejtettem, hogy fogok még pár csomaggal találni a Pepcosból, ezért vettem ezekből is. Az Obis kicsit drágább volt, itt egy darab került annyiba, mint a Pepcoban 2, viszont sokkal jobb minőségű is, hamarabb elkezd világítani, és bőven kitart reggelig is a töltöttsége.

Kaspó – ajándék

Így a végére itt van egy kaspó, amit édesanyámtól kaptam – hatalmas, hihetetlenül nehéz, és nagyon vastag. A színével még nem tudom, hogy mi legyen, gondolkodom azon, hogy átfestem, mert a csíkozása kidomborodik, ezért az látszódna festés után is, így még különlegesebb lenne.

Ti miket vásároltatok mostanában?

Niki