Évszakok,  Ősz

Őszi termés koszorú

Sziasztok!

Huh, igen régen írtam már ide utoljára… A nyár alatt szinte teljesen eltűntem mind innen, mind Instagramról, de ennek csupa jó oka van. Próbáltuk kihasználni a jó időt – na kinek mi a jó idő, ugyebár, mert én utálom a hőséget 😀 -, és halad szépen a házfelújítás. Lassan elnyeri végleges formáját a kamrám is, amiről majd mesélek nektek egy külön bejegyzésben. Viszont most nem erről lesz szó, hanem egy őszi termés koszorút szeretnék nektek mutatni, amit az idei őszi szezonra készítettem.

Az ősz és a tél a kedvenc időszakom, egyértelmű, hogy ilyenkor kreatívkodom és dekorálok a legtöbbet. Bár imádom az ősz színeit, eddig nem igazán voltak kimondottan őszi dekorjaim, ezen idén szerettem volna változtatni. Több DIY projekttel is készültem, fogom hozni sorban ezeket is nektek, illetve itt van az egyik nagy álmom, amit végre sikerült megvalósítanom, azaz a termés koszorú.

Ezekben a termés koszorúkban az a legjobb, hogy olyan alapanyagokkal dolgozhatsz, amilyet csak szeretnél. Ennél a koszorúnál én is rengeteg különböző termést használtam: bakuli, toboz, fokhagyma termés, csillagrózsa, faforgács, eukaliptusz gomb, liliputi tök, mehogany szelelt, stb.

Próbáltam a színeket úgy összeválogatni, hogy végül egy igazán őszies, de mégis természetesebb koszorú legyen a végeredmény, így a barna alapszín mellé narancssárgát, bordót, illetve zöldet választottam.

Mivel ezeknek a koszorúknak az elkészítése egyszerű, ámbár időigényes, így nem is készültem belőle fázisképekkel. Talán annyi trükköt azért megosztanék veletek, hogy én ezeket úgy szoktam készíteni, hogy először a szalmaalap belső, illetve külső ívét ragasztom tele termésekkel – ilyenkor kisebb méretű, de egyforma terméseket használok -, és ezután kezdem felragasztgatni a többit.

Először a nagyobb, feltűnőbb darabokat, majd az egyre kisebbeket, kitöltve minden helyet a koszorún. A végén, hogy befejezett legyen a hatás, az apró réseket ki szoktam tölteni valamivel – a karácsonyi koszorún például vattával, ebben az esetben viszont zöld izlandi zuzmót használtam erre a célra.

A terméseken kívül mini műanyag gombákat is felhasználtam, ettől még erdősebb hatása lett az egésznek, illetve a legvégén felragasztottam egy Hello ősz fa feliratot is, amit először lefestettem a Pentart matt narancssárga akrilfestékével, majd száradás után szárazecset technikával fehérrel bemostam picit.

Én imádom a végeredményt, hiába nem volt olcsó dolog összehozni, mert azért a száraz termések relatíve drágák, viszont abszolút megérte a pénzt, az időt, és az energiát is. Alig várom, hogy decemberben megmutathassam nektek a téli/karácsonyi termés koszorúmat. 🙂

Jó alkotást kívánok!

Niki