Évszakok,  Ősz

Őszi kalász koszorú

Sziasztok!

A világ legegyszerűbben elkészíthető őszi koszorúját hoztam most el nektek, amiről már mutattam képeket nektek Instagramon pár héttel ezelőtt, viszont annyira megszerettem, hogy szerettem volna a blogra is posztolni róla.

Még júniusban böngésztem a Gold dekor webshopját, és akkor akadtam rá ezekre az őszies színű, apró hungarocell bogyókból álló mű kalász csokrokra, és azonnal beindult a fantáziám. Az utóbbi időben nagyon megszerettem a bogyós koszorúkat, készítettem már egyet a karácsonyi időszakra is, de szerettem volna őszi verziót is, ezért gyorsan meg is rendeltem a kalászokat. Három különböző színt vettem végül – narancs, okker és tégla -, a színek pedig tökéletesen harmonizálnak egymással.

A kalászokon kívül csak egy koszorú alapra volt szükségem, ami egy újrahasznosított alap, ezért hogy jobban passzoljon az egészhez, először barna akrilfestékkel lefestettem. A kalászokat végül szálakra szedtem, és azért, hogy bármikor újra fel tudjam használni esetleg őket, vagy variálni a szálakat, végül nem ragasztottam rá az alapra, hanem csak beleszúrkáltam. Örülök végül annak, hogy a szúrkálást választottam, mert többször átrendeztem a szálakat, mire úgy éreztem, hogy sikerült megcsinálnom úgy, ahogy szerettem volna.

 

Külön tetszik, hogy a kalász csokrokon voltak “levelek” is, azokat is felhasználtam, hogy ne legyen túl unalmas a végeredmény. A narancs és okker verziónál a levelek barnás árnyalatúak voltak, azok kerültek fel a koszorúra, míg a tégla színűnél zöldek, azokat most kihagytam.

Az elkészítése pár órát vett igénybe a festéssel és rendezgetéssel együtt, de minden percet megért, hiszen szerintem igazán szuper és őszies lett a végeredmény, amit minden évben szeretettel fogok elővenni, és felhasználni az őszi dekorban.

Jó alkotást!

Niki