Évszakok,  Húsvét,  Tavasz,  Ünnepek

Natúr húsvéti kandalló dekor

Sziasztok!

Már csak pár nap, és megérkezik újra a Húsvét. Az idei – ismét – kicsit más lesz, mint az eddig megszokottak, pont emiatt az embereknek több idejük van az otthonuk csinosítgatásával foglalkozni. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy idén a teljes kandallót kidekorálom, ráadásul megpróbáltam elvinni az egészet egy kicsit természetesebb irányba is.

Kezdjük is rögtön a koszorúval, ugyanis nálam nincs ünnep – és évszak – koszorú nélkül. Az eredeti terveimben fehér alap és rengeteg pasztell szín szerepelt, azonban most vágytam a barnás-zöldes színvilágra, így végül ilyen stílusban készítettem el.

Az egyszerű szalma koszorút egy zsákvászon anyaggal vontam be, majd telis tele ragasztottam a felét műzöldekkel. És bár a natúrabb vonalat céloztam meg, nálam mégsem hiányzozhatnak húsvétkor a pasztell színek, ezért raktam rá néhány művirágot, tojást és nyuszit kék, rózsaszín, citromsárga és fehér színekben.

Ezt a szuper képkeretet / képtartót még a lezárások előtt vettem a Pepcoban, és úgy véltem, a zsákvászon háttérrel tökéletesen fog mutatni az idei kompozícióban. A benne lévő képet neten találtam, majd kinyomtattam – szerintem szuperül illikk ide.

Próbáltam a natúrabb vonalat mindenhova belecsempészni, így elkészítettem az “easter”feliratot,illetve fagolyókból készítettem egy mini füzért is,amit ezután is fogok használni dekornak az év bármely szakában.

A barkának igen különleges a története, ráadásul a saját kertünkből való. Még két évvel ezelőtt kaptunk pár ágacskát valakitől, ám ő se tudta megmondani, hogy mi lehet az. Mi elültettük, és úgy voltunk vele, hogy ha valami szépség lesz belőle, akkor megtartjuk, ha nem, akkor kiszedjük a földből. Tavaly mutatta meg igazán magát először, jól meg is lepődtünk azon, hogy barka lett belőle. 😀

Azóta hatalmasra nőtt, idén pedig már tudtam is belőle behozni a vázába, amiket végül pasztell színű tojásokkal dekoráltam.

Szerettem volna venni magamnak valami fa tálcát, esetleg emeletes sütitartót, ám sehol nem kaptam olyat, ami tényleg tetszene is. Végül befogtam a hófehér kerámia tortatálamat, amin elhelyeztem néhány gyertyát, illetve pár húsvéti kis dekort is.

 

Ezeket a kis natúr répákat is én készítettem: alufóliából formáztam meg a répa formáját, amit aztán szorosan körbetekertem natúr madzaggal, amit néhány ponton ragasztópisztollyal rögzítettem az alaphoz. A tetején lévő műzöld egyébként Aliexpressről van, onnan szoktam ezeket beszerezni.

Utolsó lépésként készítettem pár pompomot fonalból, és ezt rögzítettem a kandalló elejére. Szeretném ezt a részét minden évszakban kidekorálni girlanddal, még tervezem, hogy a nyári milyen legyen.

 

Ti készültök valami DIY dekorral a húsvétra?

Kellemes készülődést, és boldog húsvétot kívánok nektek. 🙂

Niki