Otthon

Nappali festése | Diy lámpa

Sziasztok!

Egy igen hosszú, bő fél éves kihagyás után újra itt vagyok. A mai poszt témáit már láthattátok Instagramon, viszont arra gondoltam, hogy szívesen készítenék belőle blogbejegyzést is, hátha valaki hasznát fogja venni. Pár héttel ezelőtt végre felfrissítettem a nappalit egy festéssel, illetve készült egy Diy lámpa is az étkezőbe, ezekről lesz most szó.

Kezdjük is a nappalival. Pár évvel ezelőtt, mikor végre elkészült nagyjából a nappali is arra a döntésre jutottunk, hogy mivel a ház többi része mind bézs színű, ezért ide színeket szeretnénk. Végül három falat – abból kettőnél elég kevés a tényleges falfelület, a harmadikon pedig ablak van – a Héra prémium falfesték Aloe vera árnyalatával festettünk le, a hátsó, teljes falszakasz pedig szürke színt kapott. Bár egyébként egy ideig tetszett is ez a szín, de az utóbbi időben elkezdte bántani a szemem, egyre kevésbé jött be, ráadásul akármennyire is próbálkoztunk anno, nem sikerült foltmentesre festeni.

Január óta gondolkoztam azon, hogy át kellene festeni azt is Aloe vera színnel, és végre pár héttel ezelőtt nekiestem a megvalósításának.

Először a szegek eltávolításával és a lyukak glettelésével kezdtem, majd portalanítás és alapozó réteg után két réteg fehér festéket is felvittem, hogy fedje a szürke színt.

Teljes száradás után végül két réteg kellett az Aloe vera színből, így tökéletes lett a fedés, és nyoma sincs azoknak a foltoknak, amiket a szürke festék képtelen volt elfedni.

Miután készen lettem mindennel, felkerült ide két Ikeás Lack polc is, amin a dekor abszolút ideiglenes, illetve amúgy is folyamatosan változtatom a dekorációt a házban, ide oda pakolgatok dolgokat.

Nekem személy szerint sokkal jobban tetszik így az összkép, és bár vannak hiányosságok – mint a kanapé, szegőlécek, tv, tv állvány, és még millió meg egy dolog -, de sokkal kellemesebb érzés erre a látványra belépni a házba.

 

És ha már így belejöttem a felújításba, akkor átalakítottam az egyébként is Diy lámpánkat az étkezőben. Fent látható, hogy milyen is lett az átalakítás után, itt pedig az előtte verzió:

Mivel ebben a hőségben nem szerettem volna órákat csiszolni a deszkát, ezért végül egy fa mintás öntapadós fóliával vontam be, ami most már sokkal jobban illik a házhoz. A búrákat is lecseréltem, ezeket a fa lámpásokat a Sinsay-ből rendeltem extra akciósan, és kis átalakítás után tökéletesen mutattak a helyükön. Nekem sokkal jobban tetszik így, mint az előtte állapotban.

Jó alkotást!

Niki