Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Létra ünnepi öltözetben | December Daily

Sziasztok!

Hol is kezdjem… Eredetileg csak egy korcsolyáról szerettem volna nektek írni ebben a bejegyzésben, végül azonban annyit dolgoztam az egész létrás projekten hogy úgy döntöttem, szívesen mesélnék nektek erről az egészről ebben a bejegyzésben.

Szóval a sztori ott kezdődött, hogy idén tavasszal megláttam ezt a korcsolyát Marketplace-en, mindössze 1500 forintért. Tökéletes, hibátlan állapotú, nem mellesleg pedig gyerek méretű, aminek nagyon örültem, mert relatíve kis méretet képzeltem el a karácsonyi dekorhoz.

Amikor ezt a projektet elkészítettem – ami csupán annyiból állt, hogy műszőrmét ragasztottam a szárához, illetve a csúnya fehér cipőfűzőt kicseréltem bársony szalagra – még az volt a tervem, hogy idén candy témájú lesz a karácsony, amibe abszolút beleillik a fehér korcsolya, némi pirossal. Időközben azonban kissé más irányba vittem a dekor stílusát, viszont nem volt már időm a korcsolyán változtatni. Maradt a hófehér szőrme, jövőre viszont szívesen lecserélném sötétbarna műszőrmére, esetleg barna bársony szalagra.

Azon, hogy végül hova is kerüljön karácsonykor a korcsolya, rengeteget gondolkoztam. Először ajtóra szerettem volna feltenni, viszont a súlya miatt nem mertem. Két ajtónk is van a házon – egy bejárati, illetve egy terasz ajtó -, viszont mindkettő üveges, és féltem, hogy ha nekikoccan a korcsolya fém része, akkor megrepedhet az üveg. Végül eszembe jutott a fa létrám, és tudtam, hogy ezzel lesz tökéletes.

Ezt a létrát körülbelül 2-3 éve készítettem párom segítségével, Obiban vásárolt fa lécekből. Összeállítás után először natúr színnel használtam egy ideig, majd lefestettem fehér lazúrral. A funkciója is változott folyamatosan, hol dekort tartottam rajta – gömbös égősor, pléd -, hol műanyag virágcserép volt rögzítve rá, és szobanövények ültek benne.

Magát a létrát imádom, szerintem szuper darab lett, de hát talán már mondanom sem kell, hogy a fehér színe miért is nem passzolt az idei koncepcióba. Sebaj, fogtam a rezgőcsiszolómat, és órákig csiszoltam, de végül sikerült megszabadulni a fehér színtől. Ezután szintén nem meglepő módon az Obi sötét dió lazúrjával kentem le két rétegben, így tökéletesen illeszkedik a mostani stílusba.

Amikor rákötöttem a korcsolyát – amibe műfenyő ágakat, illetve piros bogyókat szurkáltam -, éreztem, hogy ide még kell valami, hiszen csak úgy önmagában lógva a létráról nem mutat jól a dekor. Először arra gondoltam, hogy veszek valami olcsó műfenyő girlandot rá, de mióta lecseréltem azokat a Jysk Embla girlandjára, igazából már elképzelni sem tudom a gagyibb fajtákat a benti dekorhoz. Viszont mivel sajnos még nincs leakciózva az a fajta girland, mást kellett kitaláljak.

Akkor bukkantam rá a Pepcoban erre a műfenyős-bogyós girlandra, amire alapból rá van applikálva egy 20 ledes éfősor, ráadásul nagyon szépen is néz ki. Sajnos a kis bogyók hajlamosak leesni, ezért óvatosan kell vele bánni, de szerintem meseszép lett vele a végeredmény.

Viszont így még mindig kicsit üresnek éreztem, de bármit próbáltam oda, az már úgy túl sok volt. Végül elővettem a pihe puha bézs takarómat, és azt hajtogattam rá. Szerintem szuperül mutat rajta, így érzem tökéletesnek a végeredményt.

 

Ti nem tartjátok furcsának azt, amikor valaki létrát dekorál fel? 🙂 Szerintem szuper megoldás, de sokaktól hallottam, hogy inkább furcsa.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki