Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Különleges díszek átalakítva | December Daily

Sziasztok!

A mai nap témájának a különleges díszek átalakítását választottam, ugyanis előszeretettel molyolok ilyenekkel. Tudjátok, vannak azok a főleg karácsonyfa díszek, amiknek a színe abszolút nem passzol a mi stílusunkhoz, viszont a formája annál inkább. Most két ilyet mutatnék meg nektek, jégkorcsolya és falevél formában.

Ezekkel az apró, mégis szuper kis korcsolyákkal már évek óta szemeztem, viszont mire rászántam magam, hogy megvegyem, addigra már egy webshopban sem találtam belőle. Idén viszont sikerült lecsapnom rá a Kreatív Hobby Webáruházban, ami az abszolút kedvenc kreatív webshopom – a Kosárbolt mellett. Négy darabot rendeltem, mert tudtam, hogy párban szeretném elkészíteni őket, és mivel nem tudtam dönteni a bordó és a zöld között, ezért mindkettőt megcsináltam.

Mivel glitteres felületről van szó, először alaposan lesikáltam róla a csillámokat, majd lefestettem őket az alapszínnel – a bordónál a vörösbor matt akrillal, a zöldnél pedig a fenyőzöld akrillal.

A korcsolyák alját szürkére, míg a talp részt feketére festettem, majd szárazecset technikával egy kis fehéret juttattam  rájuk, hogy kissé havasabb hatást keltsenek. Eztán jöhetett az öntapadósra száradó ragasztó, majd a bársonyporok. A borsósokkal szebben kiadja a korcsolya alap mintáját, a zöld sokkal vastagabb por, ezért ott ez annyira nem érvényesül sajnos.

Szerencsére ezeknek a korcsolyáknak a teteje nyitott, ezért műfenyő ágakat ragasztottam bele, és piros bogyókkal díszítettem. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, alig várom, hogy felrakhassam őket a fára.

 

 

És akkor itt is van a másik átalakítás, amik ezek a glitteres falevelek. A forma hihetetlenül tetszik, a glitter nem, ezért is szerettem volna új ruhát kölcsönözni neki.

Amennyiben full glitteres dekorról van szó, akkor általában én úgy távolítom el ezt róluk, hogy először forró, mosogatószeres vízben hagyom kicsit őket állni, ezáltal felpuhul a ragasztó, majd egy dörzsis szivacs segítségével szépen ledörzsölöm róla mind a ragasztót, mint a csillámport.

Pentart Bonding primerrel alapoztam ,majd kapott két réteg fenyőzöld akril festéket. Ezután szárazecset technikával fehérrel kiemeltem az erezetet és a széleket, végül szintén Pentart márkájú hókristály pasztával varázsoltam igazán fagyos hangulatúvá.

 

Mivel idén szeretném a zöldet is belecsempészni a fára, ezért ezek az apró kiegészítők szuperül fognak mutatni szerintem a fehér és a piros díszek között.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki