Évszakok,  Nyár

Konzervdobozból evőeszköztartó kerti partikra

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Én már javában készülök a nyári szezonra ( habár az időjárás mostanában egyáltalán nem jó ), ugyanis terveim között szerepel egy kerti grillező készítése / kialakítása az udvaron, és túlságosan unalmasnak éreztem azt, hogy majd az evőeszközöket csak úgy letegyem az asztalra – ezért készült egy evőeszköztartó konzervdobozokból jeges kék színben, amit már most imádok.

Szóval, ezt a rendszerezőt hihetetlenül egyszerű elkészíteni, és csupán néhány dologra lesz hozzá szükség:

* konzervdobozok ( érdemes ehhez inkább kisebb méretűt választani, én macskakajásból készítettem )

* lécdarab

* kötél

* kalapács és szeg

* csavarok és csavarhúzó

* ragasztó vagy alátét és csavar a kötél rögzítéséhez

* festékspray ( én a Pinty Plus Aqua változat Icy blue színét használtam )

 

Első lépésként a lyukakat kell elkészíteni a konzervdobozokra, mert így sokkal egyszerűbb lesz a felfogatásuk. Ehhez mi szeget és kalapácsot használtunk, és pár perc alatt meg is voltunk mind a hat doboz lyuggatásával.

Mivel nem szerettem volna azt, hogy az összeállítás közben megsérüljön a festés, ezért először összeraktam a tartót, és utána festettem le egyben. Puha fa lécet használtam, ezért egyszerű volt a csavarral rögzíteni a dobozokat ( előzőleg méretre vágtam természetesen a lécet ), majd jöhetett is  festés, amit Zizi kutya miatt nem tudtam megörökíteni nektek, mert annyira érdekelte az, hogy mit csinálok, hogy azzal voltam elfoglalva, hogy minél távolabb tartsam őt a műtől. 😀

Mint fentebb is említett, én a Pinty Plus Aqua vizes bázisú festéksprayt használtam, aminek az a különlegessége, hogy beltéri használatra tervezték, ezért alacsony nyomású és kimagasló fedőképességű festék. Maga a festék hihetetlenül gyorsan száradt, a fedése pedig szuper volt, szinte egy réteg is elég lett volna belőle, de én a biztonság kedvéért kettőt alkalmaztam. A színe pedig mesés, tényleg igazi jegeskék árnyalat, ami ráadásul matt – nekem mostanában inkább a matt finishek jönnek be -, szóval nálam ez most abszolút szerelem.

A teljes száradást követően már csak a kötelet kell rögzíteni a lécre, és készen is van a garantáltan egyedi, látványos evőeszköztartó, ami mindenkit el fog varázsolni egy kerti parti alkalmával. Mivel hat dobozból áll ez a rendszerező, ezért minden belefér, amire csak szükségünk lehet – kés, villa, kanál, szívószál, stb -, és a kötélnek hála a mozgatása is nagyon egyszerű.

Bár én eddig nem igazán rajongtam a színes dolgokért, a kék ezen árnyalata most annyira megtetszett, hogy igazán elgondolkoztam több színes dolog elkészítésén… Ti milyen színnel látnátok legszívesebben nálam projektet legközelebb? 🙂

!