Évszakok,  Nyár

Képkeretből mágnestábla festékspray-vel

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Én tipikusan az az ember vagyok, aki szuvenírként mindig hűtőmágnest hoz haza mindenhonnan, ahol éppen kirándulni járt. Ez azzal jár, hogy bár az utóbbi időben nagyon ritkán van lehetőségünk kirándulni, mégis összegyűlt egy nagy adag hűtőmágnes az évek során. Egy ideig a hűtő oldalán tartottam őket, de szerettem volna valami szebb megoldást, ezért megörültem, mikor megpillantottam a PintyPlus mágnes festékét. Már akkor összeállt a fejemben egy kép, amit mostanra sikerült is megvalósítanom. 🙂

Az elképzelés az volt, hogy képkeretből fogok mágnestáblát készíteni. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit és hogyan fessek le a mágnesfestékkel, végül magát az üveglapot fújtam le – talán így annyira nem erős a mágneses hatás, tehát egy súlyosabb hűtőmágnest nem tart meg, de laposabb, könnyebb típusok gyönyörűen a helyükön maradnak, azonban ha még biztosabb mágneses hatást szeretnétek, akkor fát, fémet vagy műanyagot használjatok e célra. Végül ezeket használtam:

– képkeret ( Pepco )

PintyPlus Art mágneses festék

PintyPlus Chalk finish Broken white árnyalatban

Miután szétszedtem a képkeretet alapos por-és zsírtalanítással kezdtem, ezután pedig jöhetett a mágnes festék. A leírás szerint 3-4 réteg ajánlott belőle, én négyet használtam, de mivel hihetetlenül gyorsan szárad a festék, ezért haladós volt a munka vele. A festék állagából adódóan érdemes nagyon alaposan felrázni a flakont használat előtt, és mindenféleképpen olyan helyen festeni vele, ahol nem baj, ha a környezet is festékes lesz, hiszen nagyon porol. Én bevetettem a PintyPlus pisztolyt is a használat során, így egyrészt kényelmesebb is volt a használata, másrészt nem lett fekete poros a kezem tőle.

Időközben, amíg a mágnes festék száradt gondoltam egyet, és a keretet lefújtam a PintyPlus Evolution Traffic gray árnyalatával, hogy kissé kontrasztosabb legyen a végeredmény. Ami nagyon tetszett nekem a mágnes festékben, hogy nem muszáj feketén hagyni, hiszen a felület átfesthető bármelyik Basic, Aqua vagy Chalk finish festékkel, mégis megtartja a mágneses hatását. Én végül a Chalk finish típust választottam, abból is a fehér színt, és körülbelül három réteggel el is tudtam érni azt, hogy ne üssön át alatta a fekete szín. Ilyen lett végül:

Mivel képkeretről van szó, ezért fel is lehet tenni falra, de én végül csak beállítottam az íróasztalomra, nekidöntve a falnak, és elhelyeztem rajta a hűtőmágneseim egy részét – az összeshez legalább két ekkora képkeret kellene. 😀

Nekem nagyon tetszik a végeredmény, különösképpen az, hogy nem kellett feketén hagyni a mágneses részt, és mivel rengeteg különböző szín található a fentebb is említett három típus között, ezért mindenki olyanra festheti le, ami passzol a stílusához, a lakásához, így egy egyedi tárgyat lehet létrehozni.

Ti is gyűjtitek a hűtőmágneseket? Esetleg mást szoktatok szuvenírként venni?

!