Otthon

Kávésarok az otthonomban

Sziasztok!

Régóta terveztem már, hogy kinevezek a konyhámban egy részt amolyan kávésaroknak, ahol minden megtalálható, ami a kávézáshoz kell. Számomra ez fontos volt, hiszen naponta többször is kávézok, itt indulnak a reggeleim, ezért szerettem volna, ha minden egy helyen van. Végre eljött az idő, és meg is valósítottam. Emellett pedig szeretnék nektek mesélni kicsit a Tchibo Cafissimo kapszulás kávéfőzőről is, ami a legújabb szerelmem.

Tehát az egész kis részt úgy állítottam össze, hogy minden kéznél legyen, ami a kávézáshoz kell, ezért olyan helyet választottam, ahonnan könnyen elérhető egy konnektor, illetve közel van hozzá a csaptelep is. Mivel nem csak kapszulás kávét iszom, hanem őröltet is, ezért annak is itt a helye a cukorral együtt. Most teljesen rákattantam a fekete-fehér színvilágra, ezért vettem a Pepcoban sima átlátszó üvegeket, amiket végül lefestettem, így tökéletesen passzolnak az elképzelésembe.

A falra szerelt sín, az akasztók, illetve a polc is mind Pepcosak, ezeket még az év elején szereztem be – és igen, nálam egész évben téli / karácsonyi bögrék lógnak rajta 😀 -.

Hatalmas dilemma volt, hogy miben tároljam a kapszulákat, mert egyelőre nem akartam benevezni egy kapszulatartóra. Végül a kezembe akadt ez az óriási üveg tároló, ami tökéletes volt a célra, bár még ebbe se fért bele az összes, ezért a többit egy fiókban tárolom addig, amíg lesz itt elég hely nekik.

 

És akkor hadd meséljek nektek kicsit a Tchibo Cafissimo kávéfőzőről, és magukról a kapszulákról. Nem titok, hogy a gépet a legújabb Trnd projekt keretében kaptam, aminek hihetetlenül örülökm, ugyanis régóta terveztem már leváltani az előző kapszulás gépemet, és nekik hála ez össze is jött. A gépet én gyönyörű petrol színben kaptam meg, ami eleinte nem tetszett, de végül tökéletesen néz ki az enteriőrben, szuperül feldobja az amúgy szürke-fehér konyhámat.

Az előző gépem egy teljesen másik márkától volt, és ez a mostani hatalmas előrelépés ahhoz képest. Ami a legjobban tetszik benne, hogy ennél már nem kell manuálisan adagolnom a vizet, csak megnyomom a megfelelő gombot, és pont annyi vízzel főzi le a kávét, amennyivel szükséges. Külön tetszik még, hogy van egy kapszula gyűjtő része, amiben akár hat kapszula is elfér, így ráér azokat kidobni, nem szükséges azonnal – ez főleg akkor nagy előny, ha több kávét készítünk vele egyszerre. És a legjobb: nem szükséges a kukába dobni a kapszulákat, sőt! A Tchibo-nál van lehetőség gyűjtőtasakba összegyűjteni az elhasznált kapszulákat, amiket aztán leadhatunk bármelyik Tchibo üzletben, ők pedig felhasználják azokat: a műanyag kapszulából új terméket állítanak elő, míg a kávézaccból energiát termelnek – ezzel pedig a környezetünket is segítjük, hiszen nem termelünk vele rengeteg szemetet.

A géppel együtt pedig hat fantasztikus kávét is kipróbálhattam:

  • A Cafissimo Brasil Espresso enyhén kesernyés volt, ami miatt nekem sajnos nem lett a kedvencem, de a páromnak nagyon ízlett, ráadásul kissé diós felhangja is volt, amitől még különlegesebb lett.
  • A Cafissimo El Colombia Caffe Crema nagyon kellemes, erős, kissé fűszeres és citrusos aromájú kávé, ami tökéletes napindító.
  • A Cafissimo Barista Espresso szintén nagyon finom aromájú, kissé diós kávé, ami szerintem mindenkinek ízlene.
  • A Cafissimo Barista Caffe Crema másabb, mint a többi, mert inkább gyümölcsös felhangú. Engem ez abszolút a kávéházakban felszolgált friss kávéra emlékeztet, nagyon finom.
  • A Cafissimo Caramel Espresso lett az abszolút kedvencem, imádom azt a kellemes karamellás ízt, ami ebben a kapszulában rejtezik.
  • A Cafissimo Decaffeinated egy koffeinmentes kávé, ami tökéletes olyan alkalmakkor, amikor megkívánom a kávé ízét, de nem szeretnék még több koffeint bevinni a szervezetembe.

Elkészült tehát a számomra tökéletes kávésarok, ahol tökéletes kávékat készíthetek. Ezúton is köszönöm a  Trnd csapatának, hogy részt vehettem ebben a projektben, az összes eddigi projekt közül ez lett a legnagyobb kedvencem, ami talán nem meglepő annak tudatában, hogy hatalmas kávérajongó vagyok.

Jó alkotást kívánok!

Niki