Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyi kopogtató és adventi koszorú

Sziasztok!

Most vasárnap már Advent első vasárnapja lesz. Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült ez az év is ahhoz képest, hogy miken mentünk keresztül. Talán pont emiatt is idén azt vettem észre, hogy az ünnepek közeledtével vágyom a csillogásra, a “giccsre”, így végül ilyen szellemben készült el mind az adventi koszorúm, mind a karácsonyi kopogtatóm. Mutatom is őket.

Kezdjük is a koszorúval, bár sorrendileg ő készült el másodjára, ugyanis annyira megtetszett az adventi koszorúm, hogy ez alapján álltam neki ennek is. Az alap koncepcióm az volt, hogy szeretném, ha tömött, talán kissé zsúfolt hatást keltene, színvilágilag pedig a piros és a fehér az, ami alapból végigkíséri a karácsonyt nálam, ezért ide is ilyenek kerültek.

Ezen kívül szerettem volna egy kis természetességet is belecsempészni, így végül felhasználtam műfenyő ágakat, illetve különböző terméseket, diót, tobozt, bakulit, csillagánizst.

A kis mini tobozokat a Pepcoban szereztem be, mert ugyan rengeteg tobozom van jelenleg itthon, de mindegyik nagynak bizonyult ezekhez a projektekhez, ezek viszont tökéletes méretűek, és nagyon jól néznek ki,

Egyébként mind a kopogtatón, mind az adventi koszorún lévő díszek 90%-a a Pepcoból van, ahol ha nem konkrétan díszként, hanem kreatív alapanyagként néz a termékekre az ember, akkor rengeteg mindent ki lehet hozni belőlük.

Egy trükk, hogy ne nézzen ki a koszorúd befejezetlennek: a díszek között lévő apró réseket tömd ki valamivel. Én például ősszel zöld mohával dolgoztam, itt viszont apróra tépkedett vattapamacsokkal töltöttem ki ezeket a hézagokat, ettől befejezettnek is tűnik a kopogtató, illetve szuper havas-pufi hatást is kapott.

Illetve még egy tipp: ne csak vízszintesen dolgozz, hanem függőlegesen is. Értem ezalatt azt, hogy bátran ragaszd egymásra a díszeket, és ne csak egymás mellé, ez ad végeredményben egy igazán szép hatást.

Az egész kopogtató középpontjában ez az átlátszó szarvas figura áll, ami szintén idei Pepcos szerzemény, és annyira megtetszett a formája, a stílusa, a kidolgozása, hogy végül mind a kopogtatón, mind az adventi koszorú helyet kapott.

Sajnos utólag vettem észre, hogy az adventi koszorúról nem készítettem külön képet, de talán a fenti kiemelt képen jól látszik, hogy hogyan is néz ki egyben.

Ugyanazt a koncepciót használtam itt is, mint a kopogtatónál, azaz piros-fehér-zöld színek, és termések tömkelege. Az alap egyébként egy egyszerű szalma koszorú, amit egy fehér pléddel vontam be.

 

Mint fentebb is írtam, itt is helyet kapott egy átlátszó szarvas, illetve úgy gondoltam, hogy ehhez a dizájnhoz tökéletesen passzol az egyszerű fehér gyertya – a gyertyát ráadásul idén nyáron vettem a Dm-ben, amikor rábukkantam a polc alján, ugyanis 8 darabot adtak 250 forintért.

 

 

 

 

Ti milyen adventi koszorút, illetve karácsonyi kopogtatót készítettetek idén? Ha van kedvetek, mutassátok meg nekem Instagramon úgy, hogy megjelöltök a képen, és így egyből látni fogom.

Jó alkotást kívánok!

Niki