Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyi haul | December Daily

Sziasztok!

A mai bejegyzés témája a már szokásosnak mondható karácsonyi haul lesz, amiben megmutatom nektek, hogy miket is szereztem be ebben az évben az ünnepekre. Idén két nagyobb projektem volt, egyrészt szerettem volna műfenyő girlandokat venni, másrészt lecseréltem a hideg fehér égősorokat meleg fehérre. Ezen kívül természetesen számos apróság is belecsúszott a kosaramba, de hát na, ilyen vagyok, imádok mindent, ami a karácsonyhoz köthető.

Nem állítottam fel semmilyen sorrendet a képek között, abszolút random haladok, lássuk is őket.

Műfenyő girland – Jysk | Diótörő figura – Jysk

A Jysk Embla nevű, 3D műfenyő girlandját már tavaly kinéztem, és nagyon reménykedtem benne, hogy idén is kapható lesz. Szerencsére így is lett, és amint megjelent a webshopban le is csaptam rögtön három darabra is. 3D levelű, abszolút élethű darab, amiket addig fogok évről évre nyúzni, amíg tönkre nem mennek.

A Diótörőt böngészés közben láttam meg, és már elsőre beleszerettem, így végül ő is landolt a virtuális kosaramban. Szuper a minősége, a kivitelezése, és az ára sem volt vészes ahhoz képest, hogy mekkora méretű.

1000 led égősor – Somogyi elektronic | 500 led égősor – Jysk | jégcsapos égősor – Pepco | hópelyhes fényfüzér – Lidl | fényfüggöny – Lidl

Térjünk is át a fényfüzérekre, égősorokra, ugyanis ezekből rengeteget vettem idén. 2-3 évig csakis hideg fehér színt használtam, ám idén kitaláltam, hogy meleg fehéret szeretnék, ezért be is szereztem ilyenből párat.

Az 1000 ledes verzió a nagy műfenyőmön fog helyet kapni, míg az 500 ledes társát a törzses fámra szereztem be, a jégcsapos Pepcos égősor pedig impulzus vásárlás volt.

Amikor megjelentek a Lidl kínálatában a karácsonyi dekorok egyből beleszerettem a fényfüggönybe, amit szerencsére sikerült is beszereznem. A hópelyhes változatot már az üzletben szúrtam ki, és nem is tudtam ott hagyni, mert tudtam, hogy szuperül fog mutatni a folyosó ablakán. Végül az oda is került fel, míg a fényfüggöny a nappali ablakát díszíti.

csillagos fényfüzér – Pepco | párnahuzatok – Pepco

Utolsóként szereztem be a csillagos fényfüzért a Pepcoban, ugyanis bár láttam már előtte a csoportban, és tetszett is, ám nem hittem, hogy végül nekem is lehet szerencsém, és tudok belőle venni. Végül mégis sikerrel jártam, ugyanis az utolsó darabot hoztam el belőle.

Mivel szerettem volna idén a zöld színt kicsit jobban belecsempészni a dekorba, ezért be is szereztem kettő sötétzöld párnahuzatot. Az arany fenyős mintásat még januárban vettem leárazva, míg a középső szerintem állandó termék. A bordó fenyős párnahuzatot szintén akciósan vettem, bár őt már idén.

textil manó – Jysk | mézis fém doboz – Mini go | mini műfenyő – Kik

Amikor beugrottunk személyesen a Jyskbe az 500 ledes égősorért akkor bukkantam rá erre a szuper édes manóra. Régóta szerettem volna egyet venni, viszont a legtöbbnek sem a minősége, sem az ára nem tetszett. Ez viszont szerintem szép darab, és akkor pont volt akció is, így végül 1210 forintért tudtam megvenni, ami szuper ár érte.

A mézis fém dobozra egy relatíve újonnan nyílt üzletben bukkantam rá, és már a konyhámat díszíti, míg a mini műfenyőt a Kikben vettem – a Pepcoból is beszereztem még két mini műfenyőt, ám azokról itt nincs kép, viszont majd látni fogjátok / vagy már láthattátok a kandalló dekoros képeken.

Mikulás figurák – Pepco

Az idei év legcukibb szerzeményei ezek a gyönyörű kidolgozású Mikulások, amikre a Pepcoban csaptam le. Bár előtte már láttam a csoportban, hogy kapható, de nem hittem, hogy végre én is sikerrel járok. Ez a kettő volt csupán az üzletben, és először csak a lámpást tartó figura landolt a kosaramban, de végül nem tudtam otthagyni a másikat sem.

Sajnos a szalag, ami a Mikuláson van kissé piszkos, így azt még le kell takarítanom, de hihetetlenül örülök nekik, mert 40 cm magasak, gyönyörű kidolgozással, és mindössze 2300 forint volt darabja.

asztali futó – Pepco | masnik – Pepco

Tavaly vettem egy piros asztali futót az étkező asztalra, viszont zavart, hogy nem igazán lehetett rajta szépen látni a hópelyheket. Ezt a futót szintén Instagramon szúrtam ki magamnak, és naponta jártam be az üzletbe, hátha kapható már. Végül sikerrel jártam, és tudtam belőle venni, aminek nagyon örülök, ugyanis nekem nagyon tetszik a zöld bársonyos anyaga, és a rajta lévő arany hópelyhek.

A masnik szintén Pepcosak, és bár egyszerre vettem őket, végül időközben úgy döntöttem, hogy idén csak a zöldet fogom használni a kettő közül – végül ebből beszereztem összesen 10 csomaggal, és ha fogok látni még belőle, akkor tuti veszek.

Átlátszó szarvasok – Pepco | diótörő díszek – Pepco

Az átlátszó szarvasokból tavaly is vettem párat – akkor még szuper fehér csillámos agancsaik voltak, idén ezt sajnos ezüstre változtatták -, de szerettem volna most is venni belőle néhány darabot.

A fa diótörő díszek abszolút elrabolták a szívemet, mint az a mennyiségén is látszik. Hihetetlenül édesek, szuper kidolgozással, és már el is árulhatom, hogy mesésen mutatnak a karácsonyfán is. 🙂

üveg gyertyák – Pepco | Glade elektromos illatosítók – Dm

Bár már több, mint másfél éve abszolút csak Aurora Candle gyertyákat égetek itthon, viszont néha elcsábulok egy-egy csodás darabra a Pepcoban. Ezeket soha nem szoktam meggyújtani, csakis dekorként funkcionálnak – ezek az üvegek pedig gyönyörűen néznek ki.

Ha pedig épp nincs lehetőségem gyertyát égetni – például vendégek vannak nálunk, és nem tudnék rá megfelelően figyelni -, akkor elektromos légfrissítőket szoktam használni. Ezek közül az Air Wick a kedvenc márkám, viszont most találtam két olyan Glade illatot – Apple cosy cider, Berry winter kiss -, amiket eddig még nem próbáltam. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen illatuk is lesz. 🙂

Xmas kerámia felirat – Marketplace | mini műfenyő – Marketplace | havas kisbusz – Marketplace

Nagyon szeretem a Facebook Marketplace-t böngészni, mert ha figyelmes az ember, akkor kincsekre bukkanhat. Így jártam a nyár folyamán is, amikor egy hölgy csomagban árulta ezeket a szépségeket – és még pár apróságot, amit nem fotóztam le -, összesen 3500 forintért. Odáig vagyok mindegyik termékért, főleg a kis fenyőt szállító kisbuszért.

gyertyák – Pepco | mécsestartó manó – Pepco

A minap beugrottam gyertyákért a Pepcoba, ugyanis szerettem volna piros színűt, de az nem volt nekem itthon. Sikeresen találtam is, majd belebotlottam ebbe a cuki mécsestartós manóba, és nem tudtam otthagyni. 😀 A festése nem a legszebb sajnos, viszont maga a forma, a kinézet kárpótol ezért.

átlátszó gömbök – Pepco | mini piros almák – Tesco | piros hópelyhek – Obi

Az átlátszó gömbökkel már tavaly is találkozhattatok nálam, és mikor újra belefutottam, ráadásul a hópelyhes változatba, rögtön vettem is belőle két dobozzal.

A minap Békéscsabán jártunk, és befutottunk a Tescoba és az Obiba is, és egyik helyről sem jöttem ki üres kézzel. A Tescoban vettem a piros kis almákat, míg az Obiban a hópelyheket – ebből volt már nekem kék színű, amit elajándékoztam, illetve van fehér is belőle, de az idén nem kerül fel a fára.

szarvasos párnahuzat – Pepco | zöld üveg gyertya – Pepco | diffúzor – Penny

Idei kollekciós viszont ez a párnahuzat – az előzőektől eltérően -. Nagyon tetszik az anyaga, nem mellesleg pedig a színe és a mintája is szuper.

A zöld üveges gyertya nem meglepő módon szintén a külsejével rabolta el a szívemet, míg a diffúzort próba alapon vettem a Pennyben – ez az Apple cinnamon illat, és ha jól rémlik, volt még valamilyen bogyós gyümölcsös, illetve fenyős változat is belőle.

párnahuzat – Pepco | arany tollak – Pepco | mikulásos bögre – Pepco | üveg karácsonyfa dísz – Pepco

Még néhány kisebb, de annál szuperebb Pepcos szerzemény. A párnahuzatot még az Instagramon szúrtam ki magamnak a Pepco hashtag alatt, és hetekig nem láttam az üzletben, míg egyszer beszaladtam valami másért, és végre kapható volt.

Az arany tollakat már a jövő évi dekorhoz vettem, míg az üvegből készült mikulás dísz elsőre elvarázsolt, be is szereztem belőle hármat is.

A mikulásos bögre története kacifántos, ugyanis először a békéscsabai üzletben találkoztam vele, de akkor ott hagytam, azóta pedig hiába üldöztem, nem sikerült lecsapni rá. Végül amikor a párnahuzatot is vettem megpillantottam, és rögtön landolt is a kosaramban.

60 darabos gömbszett – Kik | mini gömbök – Obi | hengerben lévő gömbök – Obi | piros gömbszett – Pepco

Végül de nem utolsó sorban itt van néhány egyszerűbb, illetve picit különlegesebb piros gömbszett is, ami az egész idei dekor alapját adja. Tavaly nem díszítettem fel a törzses fát a klasszikus módon, idén viszont szerettem volna azt is ünnepi díszbe öltöztetni, ehhez viszont szükségem volt pluszba néhány gömbre.

A legjobb áron nem meglepő módon a Kik-es volt, aminél a 60 darab került 1500 forintba. Vettem két fajtát még az Obiban is, illetve másnap a Pepcoban bukkantam rá a gömbszettre, amiből szintén vettem kettőt. Most már úgy érzem, bőven elég lesz a sima gömbökből mindkét fára, ezután már csak maximum különlegesebb darabokat fogok beszerezni.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki