Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyi haul | 2022

Sziasztok!

Magamhoz képest kissé megkésve, de meghoztam nektek a 2022-es karácsonyi haul bejegyzést. Idén a megszokotthoz képest relatíve kevesebbet vásároltam, ráadásul csupán négy helyről, a legtöbbet a Pepcoból, de lesz itt Sinsay szerzemény, és két webshopból is rendeltem egy-egy dolgot.

kerámia házikók – Sinsay, Pepco

Idén több kerámia mécsestartó házikót is beszereztem, mert teljesen beléjük szerettem, és több tervem is van velük kapcsolatban.

Haladjunk balról jobbra. A két szélső Pepcos szerzemény, amiknek az árára sajnos nem emlékszem, de szerintem 780 forint körül lehettek. A mellette lévő nagyobb házikó Sinsay szerzemény, amit még szeptemberben rendeltem. Akkor 1895 forintba került, mára sajnos nagyon felvitték az árát, 3295 forintért kapható. A következő házikó Pepcos darab, és ha jól tudom, új kollekciós idén. 1550 forintba került, bár sajnos a kivitelezése nem a legszebb, de úgy vélem, a többi mellett jól fog kinézni.

A legújabb és legnagyobb kedvencem a következő, ami szintén Sinsay darab. Ezt nem online rendeltem, hanem a boltban vettem, és teljesen ledöbbentem azon, hogy a boltban 2495 forint volt, míg a webshopban 3295 forintba kerül. Nem teljesen értem a logikát, de mindegy is. A legkisebb darab is szintén Sinsay szerzemény, amikor rendeltem, akkor 895 forint volt, most a webshopban 1195 forintért kapható.

fenyőfa alakú kerámia tálca – Pepco | kerámia bögre – Pepco

Ezt a fenyőfa alakú kerámia tálcát még a Sinsay webshopjában néztem ki magamnak, ott volt belőle zöldes színű, viszont az ára nagyon nem tetszett, mert majdnem 5000 forint volt. Aztán felfedeztem, hogy lesz a Pepcoban is, így alig vártam, hogy lecsaphassak rá. Végül sikerült megvennem mindössze 2300 forintért, és bár csak fehér volt belőle, mégis teljesen megszerettem.

Bögrékből idén rengeteg új verziót hozott ki a Pepco, de valamiért nem igazán nyerték el a tetszésemet. Kivételt képez ez a Let it snow feliratú kerámia bögre, ami viszont szerintem meseszép. Az árára sajnos nem emlékszem, de szerintem 780 forint vagy akörül lehetett.

3 darabos konyharuha szett – Pepco | asztali futó – Pepco

Szintén Pepcos szerzemények következnek. A konyharuha szettből nem meglepő módon a kockás darab tetszett meg először, de szerintem ugyanolyan szép a másik két darab is benne – és mindössze 780 forintba került.

Az asztali futó is teljesen elvarázsolt a képeken, hiszen ilyen hagyományos, kockás verziót kerestem már régóta. Végre sikerült beszerezni, 1200 forintért.

mikulásvirág – Hobbykreatív | masni – Pepco | szarvas – Pepco

Beszereztem néhány karácsonyfa díszt is. A mikulásvirág fejeket a Hobbykreatív webshopból rendeltem, ahol 3 darab került 590 forintba. Ezek eredetileg csak virágfejek, de én a hátuljára fa csipeszt ragasztottam, és így fogom felrakni őket a fára.

A Pepcoban két félét vettem, egyrészt vettem a tavaly is vásárolt masniból még két csomaggal ( 390 forint / szett ), illetve a piros szarvasból is beszereztem hármat ( 320 forint ).

üveggömbök – Pepco | mikulás üvegdísz – Pepco

Az előző pár dísz mellé csupán egy szett gömböt és két mikulást szereztem be, ugyanis úgy alakult, hogy idén is hasonló lesz a karácsonyfám, mint tavaly.

Végül vettem egy üveggömb szettet 1200 forintért, illetve a tavaly is vásárolt üveg mikulás figurából is kettőt, 550 forint / db áron.

mini műfenyő – Pepco | led égősor – Pepco

Még néhány Pepcos szerzemény. Tavaly elkezdtem ilyen mini műfenyőket vásárolni, idén sajnos csak plusz egy darabot sikerült beszereznem, 1200 forintért.

Ez a fajta ledes égősor nagy népszerűségnek örvendett idén, kész őrület övezte, annyian keresték / keresik. Őszintén szólva én úgy voltam vele, hogy ha találok belőle, akkor veszek, de ha nem, akkor nem fogom másokkal kerestetni. Végül random belefutottam pár hete, amikor épp pakolták ki több dobozzal, így végül vettem egy hópelyhes verziót 1200 forintért.

gömbakasztó – Pepco | műfenyőszál – Kreatív ötletek boltja

A végére hagytam két terméket. Ezeket a gömbakasztókat már tavaly is nagyon szerettem, viszont akkor nem tudtam belőle elég zöld színűt beszerezni. Idén viszont sikerült lecsapnom pár darabra, így vettem is belőle 240 forint / db áron.

Gondolkoztam azon, hogy az udvarra milyen girlandot rakjak, végül ezekre a műfenyőszálakra esett a választásom. Ezeket valamikor a nyár folyamán vásároltam, akkor az 5 méteres szál 550 forintba került.

Ti miket vásároltatok az idei karácsonyi szezonra?

Niki