Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyi dekor 2022

Sziasztok!

Bár Instagramon már a posztban szereplő legtöbb képet mutattam nektek, mégis arra gondoltam, hogy készítenék egy összefoglaló bejegyzést a blogra is az idei karácsonyi dekorról, amit készítettem.

Idén, magamhoz képest kicsit visszafogottabb lett az egész, sok zöld, természetes anyagok kerültek felhasználásra, és természetesen az egész dekor éke a két fenyőfa, amit két eltérő stílusban díszítettem fel.

Az egyik – ha nem legnagyobb – kedvencem idén az a két ajtónyílás lett, amikre felapplikáltam a műfenyő girlandokat. Kettőt rögzítettem össze, így kerültek fel, és így lett tökéletes a hosszuk. A díszítést nem vittem túlzásba idén, csakis drótos fényfüzért, illetve pár tobozt kaptak – valamint utólag, már a kép elkészítése után raktam rá néhány szárított narancs szeletet, amitől meseszép lett a végeredmény. Az egész girlandot mégis az dobja fel a legjobban, hogy az ágak közé beszúrtam néhány élő tuja ágat, amivel dúsabb és természetesebb lett a hatás.

Felkerült a tavaly készített műfenyő koszorúm is, amit azóta is imádok, és örök darab lesz a karácsonyi dekorban. 🙂

 

Az adventi “koszorúm” sem okozott túl nagy meglepetést, ugyanis nagyon hasonló lett a tavalyihoz. Ehhez is egy fa ládikát használtam, csak a kisebb verziót, ugyanúgy műfenyő ágak, piros bogyók, tobozok kerültek bele, a változtatás csupán annyi, hogy idén beleszúrkáltam néhány almát, illetve mű eukaliptusz ágat is.

És természetesen a tavalyi év legnagyobb kedvenc fogásai, a mikulások is kikerültek méltó helyükre.

Tavaly szerettem bele igazán a fehér kerámia mécsestartó házikókba, de mire észbe kaptam, addigra már nagyjából sehol nem lehetett őket megvásárolni. Idén hamarabb gondolkoztam, így beszereztem összesen hat különböző darabot, amik végül a nappali egyik polcán kaptak helyet, háttérben a műfenyőimmel.

 

 

És természetesen nincs karácsony karácsonyfa nélkül, amiből esetemben ismét kettő is volt. Kezdésnek mutatom is a törzses fámat, ami számomra most komfortzóna kilépősre sikeredett, ugyanis kicsit retros beütése lett.

Először csupa fa díszeket szerettem volna rátenni, de aztán eszembe jutott a narancs, a mézeskalács, és egyikből következett a másik, végül minden rajta landolt, amit kitaláltam. Így kerültek rá piros gömbdíszek, narancsszeletek, amiket én szárítottam, mézeskalácsok, tobozok, pezsgő színű mikulásvirágok, fagolyóból girland. Kissé eklektikus, tényleg elég retro, de nekem nagyon tetszik a végeredmény.

 

 

 

A nagy fánál maradtam a tavalyi összeállításnál, azaz csupa piros szépség került rá. Tavaly tele volt figurákkal, illetve szaloncukorral is, idén most néhány kivételtől eltekintve csak gömbök kerültek rá, azokból is sokkal több üveg verzió.

Ami idén újdonság rajta azok a mikulásvirágok, illetve hogy girland helyett szalaggal dekoráltam – utóbbi egyébként tetszik, csak az organza, mint anyag nem volt túl jó választás, de jövőre van időm jobb verziót választani.

 

 

Ezúton kívánok nektek kellemes karácsonyi ünnepeket, és mivel valószínűleg idén már nem lesz bejegyzés, ezért előre is sikerekben gazdag, boldog új évet! 🙂

Niki