Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyfatalp takaró fából | December Daily

Sziasztok!

A mai bejegyzésben egy olyan projektről lesz szó, ami igazán közel áll a szívemhez, sőt talán óvatosan, de azt is ki merem jelenteni, hogy az idei év kedvenc projektje lett végül.

Amikor tavaly megvettem a nagy műfenyőmet tudtam, hogy előbb utóbb szeretnék valamilyen karácsonyfatalp takarót szerezni vagy készíteni, viszont a tipikus, fehér, szőrös talp takarók nekem nem igazán tetszenek. Pont emiatt tavaly végül csak rádobtam egy szürke takarót, viszont idén végre volt időnk elkészíteni ezt a ládát fából.

Eredetileg fonott kosarat szerettem volna, viszont ekkora méretben nem találtam, így jött az ötlet, hogy készítsünk fából ládát.

Ehhez mi hulladék fát használtuk, amit először szépen kiválogattunk magunknak, majd a megfelelő méretre vágta őket a párom.

 

A fenti képen is látszik, hogy hogyan is oldottuk meg az oldalak összeillesztését anélkül, hogy ragasztani kellett volna, ugyanis ehhez a stílushoz szerintem jól passzol a csavaros megoldás.

 

Mint az látszik is a kettővel fentebbi képen, először valamit hihetetlenül elszámoltunk, mert hatalmas lett maga a keret. 😀 Azonban ez abszolút nem volt baj, hiszen végül könnyedén méretre tudtuk vágni.

Amikor ez megvolt, szintén deszkákból készítettük el a láda tetejét. Amikor meg volt a méret, utána középen fúrtunk bele egy lyukat, amin értelemszerűen a fa törzse tud átjönni, illetve ketté is vágtuk magát a tetejét, hiszen sokkal könnyebb vele így bánni. Így végül szerencsére működik az a megoldás, hogy összeszerelem a fa talpát és törzsét, beleállítom a keretbe, végül pedig ráillesztem a fedelet.

Talán nem lesz túl meglepő azoknak, akik követik a December Daily sorozatot nálam, hogy ez a láda szintén az Obi sötét dió lazúrját kapta meg, ami gyönyörű régiessé varázsolta ezeket a natúr léceket.

Élőben talán egy fokkal sötétebb, de annál mesésebb a hatása, és egyszerűen elképesztően jól mutat a fa alatt. Hihetetlenül örülök annak, hogy idén el tudtuk készíteni, hiszen mesés kiegészítője lett az egyébként csodálatos fának.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki