Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsonyfa dekor evolúció | December Daily

Sziasztok!

A mai bejegyzésben arra gondoltam, hogy szívesen nosztalgiáznék egyet, ezért előszedegettem pár fotót az évek során feldíszített karácsonyfáimról, és arra gondoltam, hogy megmutatom nektek ezeket.

2014-ben költöztünk albérletbe párommal, ekkor kezdtünk el mi is karácsonyfát állítani, viszont ott, az albérletben azért bőven korlátozottak voltak a lehetőségeim, és ez látszódni is fog a képeken. Lássuk, honnan is indultam – az ideit pedig egy külön bejegyzésben fogjátok látni.

2014

2014 volt az az év, amikor beköltöztünk az albérletbe, és mivel minden használati tárgyat, bútort, kis-és nagy gépeket akkor kellett beszereznünk, ezért a karácsonyra nem is fektettünk túl nagy hangsúlyt. Ajándékba kaptunk párom nagymamájától egy mini műfenyőt – ami azóta is megvan 🙂 -, vettem két doboz gömbdíszt kék és fehér színben, illetve készítettem pár díszt szódabikarbónából, és ennyi.

Ebből az évből ez az egyetlen kép maradt meg, ezt is Instagramról szedtem le.

2015

2015-ben beszereztünk egy egy mérettel nagyobb műfenyőt, illetve a kék díszeket lecseréltem lilára és ezüstre  – akkoriban imádtam mindent, ami lila volt. A díszítési tudományom a béka feneke alatt volt, mint az látszik is az éppen rádobott boákon. 😀

Sajnos az albérletben annyira korlátozott volt a hely, hogy csak a tv szekrény tetejét tudtam dekorálni, nem is éltem annyira a karácsonyi hangulatot, mint most. Viszont ettől az évtől kezdve vannak elmentve fotóim a karácsonyi időszakról, tehát most már tudok mutatni nektek plusz képeket is a díszítésekről.

 

2016

2016 volt az az év, amikor már terveink szerint a karácsonyt a saját házunkban töltöttük volna, de nem jött össze, és ez bizony rányomta a bélyegét a hangulatunkra. A díszítés nagyjából maradt, csupán kiegészült néhány fehér gömbbel, illetve megszabadultam a tavalyi borzalmas boáktól, és egy ezüst hópelyhes girlandot tekertem rá.

Még mindig csak a tv szekrény teteje volt dekorálva, de igyekeztem ezúttal picit jobban odafigyelni rá, hiszen tudtam, hogy ez az utolsó karácsonyunk az albérletben, ami miatt hihetetlenül boldog és izgatott voltam.

 

2017

Végre eljött az, amire mindketten nagyon vártunk, az első karácsonyunk a saját házunkban. 🙂 Bár nagyon vártam, és nagyon boldog is voltam, viszont tény, hogy abszolút felújítandóként vásároltuk meg a házat, és ebben az évben még sehol nem tartottunk vele, így ekkor még csak a kis folyosót tudtam dekorálni.

Ekkor végre megvettünk egy, az addigiaknál sokkal nagyobb műfenyőt, ami bár tudtam, hogy nem A műfenyő számomra, de már ennek is nagyon örültem, hiszen 150 cm magas volt. Végül díszekből csupán párat szereztem be, maradt az ezüst-fehér-lila vonal, ami így utólag visszanézve egészen jól mutatott a fán.

 

2018

Ebben az évben kezdődött számomra a piros szerelem. 🙂 Előtte mint láthattátok nem voltam oda a piros színért, viszont 2018-ban ez megváltozott, és kitaláltam, hogy szeretnék ilyen színt a fára.

Minimális fehérrel és ezüsttel egészítettem ki, utólag visszanézve akkor nagyon minimálban készítettem el a fát. 😀 A műfenyő maradt, csupán a helye változott, ugyanis abban az évben teljesen szét volt bombázva az étkező-nappali, csupasz téglafalak és beton volt mindenhol, ezért csak a hálószoba került dekorálásra.

 

2019

2019-ben végre olyan elfogadható állapotba került a nappali és az étkező – nálunk ez a kettő egyben van, egy nagy közösségi térként -, hogy kicsit kiélhettem a vágyaimat, és több helyen is tudtam dekorálni. Ebben az évben szintén maradt még a műfenyő, illetve a piros-fehér fa, de az előző évhez képest körülbelül dupla annyi dísz került rá.

Itt viszont már éreztem azt, hogy jó lenne lecserélni a fenyőt egy sokkal szebb, illetve magasabb darabra, de még nem tudtam, hogy milyet is szeretnék, ezért maradt ez a kissé csúnyácska, ámbár szerethető fa.

 

2020

Az év, amikor teljesült az álmom, és végre lett egy csodaszép, nagy műfenyőm, amit a Brillbazártól rendeltem. 🙂 Eladtam az előző, 150 centis fámat, és megvettem ezt a gyönyörű, 220 cm-es fenyőt, ami az év fénypontja volt nekem.

Imádtam, imádom, és még imádni is fogom évekig, ugyanis számomra ez A fa, amire vágytam, így nem is fogom lecserélni, amíg tönkre nem megy – bár idén már szemeztem a 250 cm-es verzióval, de lebeszéltem róla magam. 😀 Nem mellesleg pedig nagyon tetszik az új, Alpesi luc fa is, de az már csak maximum a szobában férne el. 😀

A díszítés itt is maradt piros-fehér, sokkal több dísszel, és szuper fehér gyöngygirlanddal. Nagyon szerettem ezt a kinézetét, jó visszanézni a képeket. Nem mellesleg pedig abban az évben Balázsnak hála sikerült szert tennem egy másik, törzses fenyőre is, amivel abszolút megkoronázta az amúgy cudar évemet.

 

 

 

Ezek voltak hát az előző évek karácsonyfái, és hihetetlenül élveztem a nosztalgiázást. Hamarosan mutatom nektek az idei fa díszítést is, ami talán elsőre szokatlan lesz tőlem – számomra legalábbis az volt -, viszont imádom minden részletét. 🙂

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki