Évszakok,  Tél

Karácsonyból télbe | Lakásdekor

Sziasztok!

Eljött a január, és ki később, ki hamarabb pakolja el a karácsonyi dekorációt, de egy közös: utána mindig olyan szomorúan üresnek néz ki a lakás. Legalábbis nálam, aki karácsonyra rengeteg különböző dekort kipakol, majd amikor elrakom azokat rájövök, hogy mennyire üres nélkülük minden.

A helyzet az, hogy bár imádok dekorálni, eddig mindig a karácsony után már legszívesebben a tavaszi dekorra ugrottam volna. Most viszont arra gondoltam, miért is ne használhatnám ki a telet, hiszen ha van tavaszi, nyári, őszi, karácsonyi dekorációm, akkor miért pont ez az évszak maradjon ki?! Így hát kicsit átvariáltam mindent, és téli dekorba burkoltam a házat. Ehhez kapcsolódóan van pár tippem nektek is.

Pakolj el mindent, ami karácsonyi!

Vannak azok a dekorációk, amik igazán ünnepiesek, például értelemszerűen a karácsonyfa és a rajta lévő gömbök, a mikulások, stb. Nálam igazából minden elpakolásra került, ami piros színű, hiszen én csakis a karácsonyi időszakban használom ezt a színt, és szerettem volna, ha a téli dekornak nincs ünnepi felhangja.

Első lépésként tehát elpakoltam a karácsonyi dolgokat, és kiválogattam, hogy mi az, ami maradhat január-februárban is.

Dekorálj zölddel és természetes anyagokkal!

Karácsony után automatikusan vágyom a természetre, a jó időre, viszont erre még várni kell. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne csempészhetnénk be azt a lakásba is jól megválasztott dekorációkkal.

Jöhet minél több fa különböző színekben, textúrákkal, jöhetnek a fenyőágak, tobozok, diók, szárított növények. Én most megpróbáltam minél natúrabb dekort készíteni rengeteg fával, barnával, és ezt egészítettem ki zölddel ( műfenyő ágakkal, zöld gyertyákkal ), valamint fehér kiegészítőkkel. Ha ti szeretitek a havas témát, akkor készíthettek akár havas hatású kopogtatót is, én idén ezt is minimálra vettem, Instagramon meg fogom nektek mutatni az egyszerű, két perc alatt elkészíthető téli koszorúmat.

Használj fényeket! 

Fényeket nem csak karácsonykor használhatunk, hiszen a január-február is kissé komor, sötét időszak, és ilyenkor jól jöhet egy kis melegség az otthonunkba.

Bár a karácsonyfát a fénnyel együtt már elpakoltuk, de a fényfüggöny az ablakban, vagy apró fények kiegészítőként maradhatnak nyugodtan. Ráadásul ez az időszak a legtökéletesebb a gyertya égetésére is, így nem csupán a látványban gyönyörködhetünk, hanem bármilyen illatot is varázsolhatunk az otthonunkba.

Összefoglalva tehát címszavakban, szerintem ezek a téli dekor elengedhetetlen részei: fa, toboz, zöld, növény, fény, fehér. Szerencsére rengeteg olyan dekor van, amit először csak a karácsonyi időszakban jutna az eszébe az embernek használni, de télen is tökéletes, így nem is igazán kell új dolgokkal bővíteni a készletünket.

Ti szoktatok télire dekorálni, vagy ilyenkor már legszívesebben a tavaszit használnátok?

Jó alkotást!

Niki