Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Karácsony illatai | December Daily

Sziasztok!

A mai bejegyzés témájának egy kicsit mesélősebb sztorit hoztam, ugyanis arra gondoltam, hogy szívesen írnék nektek pár szót azzal kapcsolatban, hogy milyen illatokkal veszem körbe magam ilyenkor.

Szeretném azt mondani, hogy gyerekkoromban a karácsonyi időszakot sütemény illatba burkolózva töltöttem, de sajnos ez nem így van. Relatíve ritkán sütöttünk bármit, a nagyszüleimnél sem volt túlságosan jellemző. Mióta saját otthonunk van, azóta a december nálunk mézeskalács illatú, hiszen a teljes családot ellátom ilyenkor ezzel a  finom süteménnyel. Viszont természetesen nem sütök minden nap, de az illatokat nagyon kedvelem, ezért ilyenkor körbe veszem magam velük.

Illatgyertyák

Kezdjük is rögtön a legnagyobb kedvenceimmel, azaz az illatgyertyákkal. A karácsonyi időszakban – ami nálam egész decemberben kitart – rengetegszer égetek gyertyát, van, hogy naponta több illat is ég nálam. Talán nem túl meglepő információ, de mióta kipróbáltam az Aurora Candle gyertyákat, azóta csak ilyet égetek itthon.

Minden gyertyájukat kedvelem, de egyértelműen az őszi-téli illatok a kedvenceim. Az abszolút favorit még mindig a Diótörő, de mellette áll első helyen a Gőzölgő almás pite is, ami fantasztikus illat. Ezeken kívül imádom a Mézeskalácsot, a Vörös áfonya, narancs & fahéjat, illetve a Fűszeres narancsot. Ha jobban belegondolok, igazából még legalább ennyi illatot fel tudnék sorolni, de jelenleg ezek a legnagyobb kedvenceim, ők kerülnek elő elég sűrűn a dobozból.

Pálcikás illatosítók

A pálcikás diffúzerekkel nagyon felemás a kapcsolatom. Egyrészt nagyon szeretem őket használni, főleg a fürdőszobákban, hiszen semmilyen dolgom nincs velük, csupán kicserélni, ha elfogyott. Másrészt viszont hihetetlenül nehéz olyan karácsonyi illatot találni, ami nem csupán közelről finom illatú, hanem rendesen érződik is az illata.

Rengeteg próbálkozásom volt már több különböző fajtával is, a legtöbb nem vált be. Jelenleg erre a Dm-es ünnepi kiadásra, ami az Édes karácsonyi illat nevet viseli azt mondom, hogy egész jó, de sajnos túl nagy ereje ennek sincs. Egyelőre még próbálkozom velük, mert nyárias illatból már megtaláltam az abszolút kedvencemet egy Air Wick személyében, úgyhogy hátha találok valahol karácsonyi illatban is hasonlóan jót.

Illóolajok

A többi termékhez képest viszonylag ritkán használok illóolajokat, aminek csupán csak az az oka, hogy nehezen találok igazán jó márkát belőle. Volt már több próbálkozásom is, de volt, aminek alig érződött az illata, és volt, ami fejfájdítóan erős volt.

Jelenleg ezzel a Dm-es karácsonyi verzióval próbálkozom,  ami nem részletezi, hogy mi vár ránk kibontás után, csupán annyi van ráírva, hogy karácsonyi illattal. Alapjába véve kellemes, számomra leginkább fenyős-narancsos illat, és mivel tetszik is, ezért lehet, hogy a többi illatvariánssal is teszek egy próbát.

Elektromos illatosítók

Az elektromos illatosítókról nagyon megoszlik a vélemény, sokan elítélik azért, mert nem natúr termék, sokan viszont szeretik. Én alapjába véve szeretem őket, bár tény, hogy kevesebbszer használom, mint amennyi gyertyát égetek. Általában akkor szokott előkerülni valamelyik változat, amikor vendégeket várok, és szeretném kissé illatossá tenni a levegőt. Van ugyanis egy benti cicám, aki mellett nem hagyok őrizetlenül egy égő gyertyát, meg úgy alapból nem mozdulok el egy égő gyertya mellől, mert balesetveszélyes.

Két márkát használok, Galde és Air Wick, és mindkettőnél megvannak a favorit illatok. A Glade-ből a legnagyobb kedvencem a Merry berry & bright, a Cosy apple & cinnamon, illetve az Apple cosy cider, míg az Air Wickből a Mulled wine, a Merry berry, illetve a Warm apple crumble. Talán ezekből is feltűnhet, hogy imádom ilyenkor a bogyós gyümölcsös és almás illatokat.

Ti mivel illatosítjátok az ünnepi készülődés alatt a lakást?

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki