Évszakok,  Tél

Hóvirág bakuli termésből

Sziasztok!

Kisebb kihagyás után újra itt vagyok, immáron egy domain csere után. Ti ebből lényegében semmit nem fogtok érzékelni, csupán megvváltoztattam a blog nevét, hogy még nagyobb teret kaphassak a blogposztok terén, de minden marad a régiben. A mai bejegyzésben pedig megmutatom nektek, hogy hogyan is készítettem el ezt a csokornyi hóvirágot bakuli termésből.

Szóval mindennek az alapja a bakuli, ami száraz termés, és rengeteg helyen beszerezhető. A drótot úgy tudjátok a legkönnyebben rögzíteni, ha egy vékony fúrószár segítségével óvatosan megfúrjátok kicsit a termést, majd beleragasztjátok a drótot. Akkor sincs gond, ha nem áll rendelkezésetekre fúró, ugyanis nekem sincs itthon, ezért másik megoldást választottam: egy gyöngyöt ragasztottam a bakuli tetejére, majd ebbe beleragasztottam a drótot.

A ragasztó száradása után jöhetett a festés. Először minden részét lekentem a Pentart matt fehér akriljával, majd a termés felső részét, illetve a szárát zöldre festettem, amihez szintén Pentart matt akrilt használtam fenyőzöld színben, és ezt világosítottam egy kicsit fehér hozzáadásával.

A levelekhez sokféle anyagot választhatunk, én most alumínium sörösdobozból vágtam ki őket. Először nagyjából kivágtam a formát, ezután egy pontozó segítségével meghajlítottam a közepét, végül a kívánt méretre szabtam.

Mivel alumíniumról van szó, ezért kell a festék alá alapozó, erre a célra pedig a legújabb kedvencemet, a Pentart bonding primer-t használtam. Száradás után ugyanazt a zöld festéket vittem fel rá, mint a drótszárakra is.

Mivel szerettem volna egy kissé tompítani a színt, hogy kevésbé legyen élénk, ezért a szárazecset technikához nyúltam. Egy lapos ecsetre minimális fehér festéket vettem fel, majd ezt is lehúzkodtam egy papírtörlőn, hogy szinte semmi ne maradjon rajta. Ezután óvatosan átsimogattam vele minden részét a hóvirágnak.

Végül úgy döntöttem, hogy jól mutatna egy kaspóban, szóval kiválasztottam egyet, és szabtam bele hungarocellt töltőanyagnak. Miután beleszúrkáltam a virágokat és a leveleket is, az alját eltakartam mohával, és fehér bogyóval, tobozzal, illetve csillagánizzsal dekoráltam.

 

 

Az elkészítése egyszerű, mégis egy igazán mutatós téli / januári dekor lett, ami tökéletes átmenet a karácsony és a tavasz között. 🙂

Jó alkotást kívánok!

Niki