Évszakok,  Ősz

Három gyors őszi dekoráció

Sziasztok!

A mai bejegyzésben három gyors őszi dekorációt hoztam nektek. Az az igazság, hogy szerettem volna őket mind külön-külön bejegyzésben megmutatni, ám a fázisfotók valahol elvesztek, sehol nem találom őket, ezek nélkül pedig fölöslegesnek éreztem. Ettől függetlenül szeretném megmutatni őket nektek, és mesélek arról, hogy melyik hogyan készült.

Fall feliratos házikó

Bár ennek az elkészítése bonyolultnak tűnhet, valójában azonban csupán pár dolgot használtam fel hozzá. Először is fából kivágtam a négy házikó formát, valamint az alapot, amire az egész kerülni fog. Vágás és csiszolás után jöhetett a festés: az alapot matt fekete festékspray-vel fújtam le, míg a házikókat a Bondex aranybarna viasszal kezeltem, hogy őszies, kissé rusztikus hatást kapjanak.

Még az összeállítás előtt – de száradás után – mind az alap, mind a házikók éleit kissé visszacsiszoltam, így sokkal természetesebb, szebb lett a végeredmény. A feliratokat fehér alkoholos filccel írtam rá, majd rögzítettem őket ragasztópisztoly segítségével az alapra. Ezután díszítésképpen készítettem natúr zsinegből egy masnit, amit felragasztottam, valamint az alapot is körbetekertem a zsineggel kétszer. Hihetetlenül egyszerű, de mégis mutatós dekoráció lett belőle.

Festett tök poháralátétből

A következő projekt alapját poháralátétek adták, ezeket rögzítettem egymáshoz ragasztópisztollyal oly módon, hogy végül egy tök formát kapjak. Miután lefestettem narancssárgára az egészet, elkezdtem kialakítani a cikkelyeket festékek segítségével. Fehéret, barnát, narancssárgát használtam, néha keverve egymással és rétegezve, elmosva, hogy kialakuljon ez a hatás. Ezt egészen addig folytattam, amíg elégedett nem voltam az eredménnyel, majd hagytam megszáradni.

Amíg a festék száradt, addig elkészítettem a tök szárát – ehhez egy méretre vágott faágat tekertem körbe natúr zsineggel. Miután ezt rögzítettem a tökhöz, készítettem egy masnit is, amit végül a tök tetejére ragasztottam. Szerintem szuper lett a végeredmény, elsőre talán ki sem találja az ember, hogy miből is készült. 🙂

Autumn feliratos kép dekoráció

Az utolsó projekt alapját dekorgumi adja, hiszen abból készült a felirat és a kis tökök is. Ehhez sima fehér dekorgumit használtam, amire felrajzoltam a mintákat, majd kisebb olló segítségével kivágtam. Festés előtt a tököket egy fogpiszkáló segítségével kissé megkarcoltam, hogy kialakítsam a cikkelyeket, majd lefestettem őket – végül a tököket barna és fehér festék segítségével kissé árnyékoltam és kiemeltem.

A képkeretet végül szintén átalakítottam. Magát az üveglapot lefestettem két réteg matt fekete festékkel, míg a keretet a Bondex aranybarna viasszal kezeltem, és száradás után az éleket kissé megcsiszoltam. Végül a dekorgumikat ragasztópisztoly segítségével rögzítettem az üveglapra, és készen is voltam vele.

Jó alkotást kívánok! 🙂

Niki