Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Fagyöngy másképp | December Daily

Sziasztok!

Szerettem volna idén valamilyen fagyöngyös dekort készíteni, de vagy én vagyok béna, és nem jó helyeken keresgéltem, vagy tényleg csak nem szépeket lehet belőle kapni, mármint mű verzióban. Végül úgy döntöttem, hogy szabadon értelmezem a fagyöngyöt, és készítek valami hasonlót, ami abszolút nem úgy néz ki, mint a fagyöngy, de ugyanazt a feladatot fogja ellátni.

Sok-sok keresgélés után a Kreatív Hobby Webáruházban bukkantam rá erre a sötétzöld műnövényre, aminek néhány levele műhóval van beszórva, és tudtam, hogy ez lesz az, amit kerestem. Tavaly vettem a Pepcoban már a kiárusítás során egy műanyag harangot, ez lett az alap, illetve fehér bogyókat használtam pluszba.

A harang egy csupa csillám verzió volt, ami alapjáraton tetszett, de ehhez a dekorhoz már túl soknak ítéltem, úgyhogy a nagyját szépen ledörzsöltem róla. Így is maradt rajta valamennyi csillám, de pont annyi, hogy visszafogottan csillogjon, ami pont elég.

Szerencsére a műnövény szára pontosan akkora volt, hogy tökéletesen passzolt a harang végébe, úgyhogy egyszerűen csak beleragasztottam, majd jó alaposan körbenyomtam még pluszba ragasztóval, hogy véletlenül se essen ki a helyéről.

Viszont mivel ez alapból nem fagyöngy műnövény, ezért nem voltak rajta  fehér bogyók. Anno Aliexpressről rendeltem fehér, havas hatású bogyókat, ezekről levágtam a drót szárakat, majd ide-oda felragasztgattam őket a levelekre. Nem raktam rá túl sokat, hogy ne legyen túl zsúfolt a végeredmény, de azért került rá pár darab, hogy láthatóak is legyenek.

Végül sötétzöld bársony szalagból készítettem masnit, amit a harang akasztójára rögzítettem, és ilyennel oldottam meg a felakasztást is.

Terveim szerint az ajtó fölött fog helyet kapni, viszont még kétséges, hogy ott el fog-e férni, ha nem, akkor szuper ablak dekor lesz belőle.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki