Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Fa, mint alapanyag | December Daily

Sziasztok!

Imádok fával dolgozni, sőt bátran ki merem jelenteni, hogy a fa az egyik kedvenc alapanyagom. Szerencsés vagyok, hogy a házfelújításból mindig maradnak ki darabok, amiket újra tudok hasznosítani. Ez a mai DIY dekor is ilyen, ugyanis leeső darabokat hasznosítottam újra, és így készültek el ezek a szuper kis házikók.

Házikós dekort egyébként is régóta szerettem volna készíteni, de sose tudtam, hogy milyen formában tegyem ezt meg. Most viszont adott volt a fa, úgyhogy a párom segítségével mindjárt le is vágtuk a házikó formákat, majd megcsiszoltam őket.

Szín tekintetében idén teljesen beleszerettem az Obi sötét dió lazúrjába, rengeteg projekthez használtam ezt a lazúrt, így kérdés sem volt, hogy ezeket is ezzel fogom lefesteni. Mivel ez egy oldószeres lazúr, ezért semmiképp ne a lakásban fessetek vele – viszont a Pentartnál is van dió színű lazúr, ami vizes bázisú, így abszolút felhasználóbarát.

Amikor megszáradt a lazúr először arra gondoltam, hogy fehér festékkel festek rá ablakokat és ajtókat,viszont úgy döntöttem, hogy inkább csak magát a ház formáját tartom meg, és mással fogom dekorálni.

A piros-fekete kockás szalagot még anno Aliexpressről rendeltem, és már bánom, hogy nem rendeltem még belőle, ugyanis abszolút illik abba a stílusba, ami idén – is – fogja jellemezni a karácsonyi dekort a lakásban. Ezt felragasztottam a fa házikóra, majd jöhetett három műfenyő ág, amik végül kaptak három kis piros bogyót, illetve egy mini tobozt, hogy az illesztéseket eltakarja.

 

Nekem nagyon tetszik ez a kissé rusztikus, mégis hagyomnyos vonal, valószínűleg ez a három házikó valamelyik ablakban fog helyet kapni egymás mellett.

Viszont szerettem volna a kínáló tálcára is készíteni egy házikót, de ennél kicsit másabb megoldást választottam. Szintén használtam hozzá piros-fekete kockás szalagot, de ez vékonyabb, mint az előzőek, illetve a műfenyő ágak illesztéseit itt csillagánizzsal takartam el.

Szerettem volna rá feliratot is, ehhez végül a Kik-ben találtam klassz kis fa betűket, amiket lefestettem fekete akrilfestékkel, és ragasztópisztollyal ragasztottam fel.

 

 

Hihetetlenül örülök annak, hogy el tudtam készíteni ezeket, minden évben a karácsonyi dekor részei lesznek.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki