Évszakok,  Ősz

Egyszerű tökök minimális varrással

Sziasztok!

Szóval üdv az új blogon. 🙂 Egy kis magyarázat a mai bejegyzés előtt: sok év rengeteg próbálkozása után azt hiszem végleg kiforrott az, amivel szeretnék foglalkozni. Imádok kreatívkodni, alkotni, de valahogy úgy éreztem, hogy nem igazán passzolt bele a Clean&Real Life tematikájába, bár voltak azért próbálkozásaim. Több hónap kihagyás után végül úgy döntöttem, hogy teljesen új lappal indítok, ennek eredménye lett a Crafts by Niki. Bár ez a tényleges első bejegyzésem itt, jó pár DIY posztot átvettem a másik blogról. Na de lássuk is akkor a mostanit. 🙂

Ha már itt a naptár szerinti ősz, akkor jöhetnek a tökök. Már régóta szerettem volna ilyet készíteni, de csak most jutott rá időm. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, csupán pár dolog kell hozzá, és nagyon gyorsan el is készül. Nekem igazi kis tökhadseregem van már itthon belőlük. 😀

Tehát ami kell hozzá:

– bármilyen anyag, ami tetszik nekünk ( lehet kötött, filcszerű, pólóanyag, bármi )

– tű és színben az anyaghoz passzoló cérna, valamint szintén színazonos fonal

– töltőanyag ( mivel nekem nem volt itthon kimondottan töltőanyagom, ezért vattapamacsot használtam )

– olló

– bármilyen méretű tál vagy tányér, amit sablonként használhatunk

Elsőként rajzoljuk át a sablont a kiválasztott anyagra ügyelve arra, hogy az anyag hátulján dolgozzunk, hogy a színe szép legyen.

Apró lépésekkel varrjuk körbe a tetejét a színazonos cérnával, hogy végül majd össze tudjuk húzni a kört.

Tömjük ki a tököcske belsejét. Ha ti is vattapamacsot használtok, akkor tépkedjétek kisebb darabokra, úgy sokkal szebb lesz a végeredmény. Ha ez kész, akkor a cérna segítségével húzzuk össze az anyagot, és pár helyen rögzítsük, hogy ne nyíljon ki.

Ezután jöhet a tök cikkelyeinek kialakítása. Ehhez kelleni fog színben passzoló fonal és egy akkora tű, amibe bele tudjuk fűzni. Első lépésként rögzítsük fent a fonalat egy csomóval.

A fenti részen szúrjuk át a tűt, keressük meg alul nagyjából a forma közepét, és húzzuk át. Ha sikerül éppen beleszúrni a tűt egy vattapamacsba, akkor ez bizony kissé nehézkes lehet, de gyűszűvel egyszerűbb lesz a dolgunk.

Igazítsuk a helyére a fonalat, vezessük vissza a tök aljára, és ismét húzzuk át a tökön keresztül, alulról felülre.

Húzzuk meg erősen a fonalat, hogy kialakuljon a képen is látható forma, majd fent rögzítsük egy csomóval.

Ismételjük meg a lépéseket, így négy részre lesz osztva a kis tök.

Formázzuk még tovább: minden kis kialakult részt osszunk ismét két felé, így végül nyolc cikkely fog kialakulni. A tök tetejét rögzítsünk mindent, végül ez ez lesz takarva. A szára szinte bármiből készülhet, csak a képzelet szabhat határt. Én méretre vágott faágat használtam, amit körbetekertem natúr zsineggel – természetesen ragasztva közben -, és végül ragasztópisztollyal rögzítettem a tök közepére.

Rakhatunk rá akár levelet is, én azt most kihagytam, de a legtöbbre készítettem egy kis masnit szintén a natúr zsinegből.

Íme a végeredmény. Tényleg bármilyen anyagból elkészíthető, az alábbi képen lévő tökök például párnahuzatból készültek.

Ezek a kis lilák, illetve a sima fehérek pedig egy 600 forintos plédből készültek, ami a Pepcoban kapható, és mivel hatalmas, rengeteg minden készíthető belőle.

Jó alkotást kívánok! 🙂

Niki