Évszakok,  Ősz

Egyszerű őszi asztali dekor

Sziasztok!

A mai bejegyzésben egy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető őszi asztali dekort hoztam nektek, ami csupán pár perc alatt összerakható, majd ugyanilyen könnyen szét is szedhető, így bármikor újra tudjuk rendezni, illetve fel tudjuk használni az alapanyagokat. Lássuk is.

Mindennek az alapja egy általam készített kis fa doboz volt. Ha régóta követtek Instagramon, akkor talán ismerős lehet innen, ugyanis ezt 2019 januárjában készítettem. Akkor mivel nem állt más a rendelkezésemre, lefestettem fehér zománcfestékkel, amit ma már hatalmas bűnnek tartok. Gondolhatjátok, hány órán keresztül csiszoltam, mire végre lejött róla a zománcfesték, és csak a natúr alap maradt… De megérte a fáradozás, ugyanis utána lekentem két réteg favédő lazúrral sötét dió színben, és a végeredmény csodálatos lett. Meseszép árnyalat, ami tökéletesen kiemeli a fa erezetét.

Szóval a kis fa dobozkán kívül hungarocellt használtam – ezzel béleltem ki a dobozt, de erre a célra tökéletesen megfelel a száraz oázis is például -, illetve raffiát, gyertyatüskét, gyertyákat és őszi leveleket, terméseket.

A raffiára azért volt szükség, hogy eltakarjam vele a hungarocellt, nem mellesleg pedig szuper textúrát ad a kompozíciónak.

A raffia után elrendeztem benne a három gyertyatüskét, majd végigraktam a levelekkel. Ezeknek drót volt az aljában, ezért egyszerűen bele tudtam szúrni őket a hungarocellbe, majd megigazítottam a leveleket.

Ezután jöhetett a dekorálás tobozokkal, valamint műanyag tökökkel, makkokkal. A műanyag díszeket a Kik-ben vettem, és igazából ez egy hatalmas girland volt, amin rajta voltak a termések és a levelek is, viszont én szétvágtam őket, hogy így tudjam felhasználni. Ezért is lett a leveleken plusz drót szár, hiszen direkt így vágtam le őket.

Sajnos a tökök pont a tetejüknél fogva voltak rögzítve a girlandra, ezért miután levágtam azokat nem maradt száruk. Azért, hogy ezt orvosolni tudjam hagytam rajtuk egy kis darab drótot, majd ragasztópisztoly segítségével körbetekertem natúr zsineggel úgy, hogy az alját többször, a tetejét kevesebbszer, így kialakítva a szárakat.

 

 

 

 

 

 

Mint írtam is fentebb, hihetetlenül egyszerű volt összeállítani, de szuper dísze lett az étkező asztalunknak.

Jó alkotást kívánok! 🙂

Niki