Évszakok,  Halloween,  Ősz,  Uncategorized,  Ünnepek

DIY halloween-i asztaldekor

* A régi blogról átvett bejegyzés *

Sziasztok!

Minden egyes DIY projekt amit készítek, közel áll a szívemhez, ám tagadhatatlanul szerelmes vagyok ebbe a halloween-i asztali dekorba, amit nemrég készítettem. Nagyon szeretem a Halloween-t, de soha nem szoktam túlzásba vinni ilyenkor a dekorálást, ezért most is csak egy kis asztalt rendeztem be az alább látható dolgokkal.

A projekthez rengeteg mindent használtam: a rózsák, a pókháló, a pókok, a koponya és a led-es mécsesek Aliexpressről vannak, a váza Pepcos, a gyertyatartó egy régebbi projektem újrafelhasználása, a kígyót pedig piacon szereztem be. Ezen kívül használtam ragasztópisztolyt, illetve wc papír gurigát is, de a legfőbb társam ebben a DIY dekorban a PintyPlus Evolution matt fekete akrilfesték volt, amivel mindent igazán feketévé, halloween-i hangulatúvá tudtam varázsolni.

 

Elsőként a gyertyákat készítettem el, ehhez kellett a ragasztópisztoly és a wc papír guriga is. Ragasztópisztollyal csíkokat, megfolyásokat húztam a gurigákra, majd lefestettem feketére, ettől olyan hatása lett, mintha fekete olvadt viasz folyt volna végig az oldalán. Ahhoz, hogy a led mécsesek is passzoljanak hozzá, maszkolószalaggal körbetekertem a gyertya lángját, és szintén lefújtam őket egy rétegben, majd kétoldalú ragasztó segítségével rögzítettem őket a gurigák belsejébe.

A váza és a fa gyertyatartó is kapott két réteg matt fekete festéket, amitől tökéletes egyenletes végeredményt kaptam.

 

 

 

Mivel a festék nagyon gyorsan száradt, ezért egy órán belül hozzá is láthattam a dekor elkészítéséhez. A rózsafejeket hurkapálcára rögzítettem, majd elrendezgettem a vázában. A helyére került a koponya és a led-es gyertyák is, majd az egészet “lehúztam” pókhálóval.

Miután elrendezgettem a pókhálót, jöhettek is a pókok, illetve a kígyó is.

 

 

 

A végeredmény nekem nagyon tetszik, igazán ijesztőre sikerült ez a dekor, teljesen átadja a halloween-i hangulatot szerintem.

 

Ti hogyan viszonyultok a Halloween-hez? Szoktatok ilyenkor dekorálni, vagy nem tartjátok ezt az ünnepet?

!