Évszakok,  Karácsony,  Tél,  Ünnepek

Adventi box | December Daily

Sziasztok!

Üdv a December daily blogsorozatban. 🙂 Ennek a sorozatnak az lenne a lényege, hogy december 1-től egészen 24-ig minden nap hozok nektek tartalmat a blogra. Többnyire DIY posztokról lesz szó, de számos egyéb tematikájú is elő fog bukkanni. És bár advent első vasárnapján már túl vagyunk arra gondoltam, hogy szuper indítása lenne a sorozatnak az, ha megmutatnám nektek az idei adventi boxomat.

Talán a koszorú / kopogtató készítése mellett az adventi koszorú elkészítését imádom a legjobban. Nagyon szeretek ötletelni, hogy milyen stílusú legyen, mi hova kerüljön, apróságokkal tökéletesíteni a végén. Általában minden évben másikat készítek, és az előzőt darabjaira szedem, majd újra felhasználom azokat. Idén egy zöld verziót álmodtam meg, mutatom, hogy milyen lett.

Kezdjük az alappal, ami talán így, ebben a formában nem ismerős nektek, pedig Instagramon is többször találkozhattatok vele. Ez az általam készített fa dobozt eredetileg fehér zománcfestékkel festettem le – ne is kérdezzétek, ma már bűnnek tartom a fa erezetét eltakarni zománccal … -,azonban mivel tökéletes volt a mostani tervembe, kicsit átalakítottam.

Párom nagy segítségemre volt, ugyanis csak ő tudta róla kellő erővel lecsiszolni a zománcfestéket, majd egy portalanítás után lefestettem a sötét dió színű Obis lazúrral.

Amikor kitaláltam az egész idei karácsonyi dekor alapkoncepcióját tudtam, hogy az adventi boxnál is ezt fogom követni, tehát sok-sok zöld, piros kiegészítőkkel.

A ládikába hungarocellt vágtam, beleállítottam gyertyatüske segítségével a gyertyákat, majd körbe szurkáltam műfenyő ágakkal. Alapnak egyféle műfenyőt használtam, utána azonban elkezdtem feltölteni a réseket mindenféle egyéb fenyőággal, váltogatva, hogy még “színesebb” legyen a végeredmény. Ezeket a zöld díszítőket – és igazából mindent, ami a boxban található – az év során vásárolt pickekből nyertem ki, azaz a kis beszúró dekorágakat darabjaira szedtem, és ezeket használtam fel.

Került végül bele toboz, sok-sok piros bogyó, minimális fehér, és műanyag szarvas agancs is dekor céljából.

A gyertyákat végül a Pepcoban vettem, ugyanis nagyon tetszik a színe – és bár volt itthon másféle árnyalatú piros gyertyám úgy döntöttem, hogy ez még belefér a büdzsébe.

Ti milyen adventi koszorút / boxot készítettetek idén?

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok! 🙂

Niki