Karácsony,  Otthon,  Ünnepek

A karácsonyi dekor fénypontja(i)

Sziasztok!

Rengeteget gondolkoztam azon, hogy készítsek-e külön bejegyzést a fenyőkről idén, végül arra a döntésre jutotam, hogy igazán megérdemlik. Ráadásul nem egy, hanem rögtön két fenyő lesz a mai poszt főszereplője, és igazán különleges számomra a másodiknak a története, szóval szeretném ezt veletek is megosztani.

Világ életemben a kedvenc ünnepem a karácsony volt, ám azóta kezdtem még jobban megszeretni, mióta saját házba költöztünk. Amíg albérletben éltünk, addig egy kicsi, 90 cm-es múfenyőnk volt olyan egyszerű ok miatt, hogy más méret nem fért el. Aztán beköltöztünk a saját házunkba, és vettünk egy 150 cm-eset, de már akkor tudtam, hogy én ennél szebbet, magasabbat szeretnék.

Aztán tavaly decemberben az egyik karácsonyos csoportban megláttam egy képet egy műfenyőről, és akkor tudtam, hogy ez lesz az igazi. Hiába szerettem volna csupa 3D levelekből álló fát, ezeknek az ára horribilis, és ennyit egyszerűen nem tudtam rákölteni. Ez a fa viszont attól függetlenül, hogy 2D-s meseszép volt képeken, és igazán élethű.

Igen, a Brillbazárról beszélek. 🙂 Tavasszal előrendeltem egy 220 cm-es fát, és idén már ez díszíti a nappalinkat. Imádom, mert meseszép fa, tömött, dús, igazán élethű. Ha egy dolgot másképp csinálhatnék csupán csak annyi lenne, hogy még magasabbat, rendelnék, a 3 méteres például szerintem igazán jól mutatna nálunk, bár a belmagasság 275 cm, de hát vissza lehet hajtani a csúcsát a fának. 🙂

Ahogy az a fenti képen is látható, éjszaka a bekapcsolt égősorokkal hihetetlenül jól néz ki. Először úgy volt, hogy egy 500 ledes égősort tekerek rá, azonban addig-addig nézegettem a tavalyi darabokat, hogy végül azokat is ráraktam, és szerintem így lett tökéletes. Így most az 500 ledesen kívül van rajta két darab 120 ledes égősor, azaz összesen 740 led világít rajta, de már most azon gondolkozom, hogy jövőre veszek még egy 500-ast, és végül a két nagy fog rákerülni.

 

A díszítés terén eleinte gondolkoztam azon, hogy kiegészítsem-e ezüst színnel, de végül idén erre nem került sor, helyette újra piros-fehér lett a színvilág, amiért egyszerűen oda meg vissza vagyok, annyira szép és ünnepies szerintem.

Több díszt is beszereztem idén, hiszen egy 220 cm-es fára kevés lett volna az, ami itthon volt, illetve többet is készítettem magam. Ilyenek például az átlátszó gömbök, amik különböző dekort kaptak – van, amibe műhó került fenyőággal és piros bogyókkal, illetve van olyan is, amiben zöld moha van fenyőággal és tobozzal kiegészítve -, vagy a bársonyporral bevont díszek.

 

Idén szerettem volna, ha a piros és a fehér szín mellett némi természetesség is helyet kap a fán, így például fellógattam rá tobozokat, amiknek a széleit befestettem fehér akrilfestékkel, majd megszórtam csillámporral a havas hatás eléréséhez.

 

Nem mellesleg pedig igén először tekertem a fára gyöngysort, amitől először féltem, de végül szerintem ez teszi teljessé az egészet. Már bánom, hogy évekkel ezelőtt nem jutott eszembe, sokkal szebb, befejezettebb hatást ad neki.

 

 

 

Idén azt hiszem, megtaláltam ennek a fának a tökéletes helyet, ám jövőre szeretnénk venni a nappaliba egy szekrényt, így hogy ezután végül hol fog helyet kapni a fa, az még kérdéses.

A múlthét elején azt hittem, hogy ez a bejegyzés itt fog véget érni, ám mégsem így lett. Pár nappal ezelőtt beszélgettem Balázzsal, a Brillbazár tulajdonosával, és feljött szóba, hogy mennyire tetszik nekem az új törzses fenyő, amit árulnak. Idén sajnos ez már abszolút nem fért bele a büdzsémbe, mert a vírus gazdasági hatásai sajnos elérték a munkahelyemet is.

Szó szót követett, végül pénteken csengetett a futár, és egy hatalmas és nehéz dobozt adott át. Balázs meglepett egy törzses fával, ráadásul nem is akármelyikkel, hanem a legnagyobbal, ami kapható belőle. Nagyon nehéz szavakkal kifejezni azt, amit érzek most, de talán a legjobb szó a hála lenne. Hálás vagyok azért, hogy megismerhettem őt, mégha csak virtuálisan is, hiszen visszaadta az emberekbe vetett hitemet. Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy hogy lehet valaki ennyire kedves és jószívű egy ismeretlen emberhez. Balázs egy hatalmas vágyamat teljesítette, és ezért nem tudok elég hálás lenni neki.

Szóval amikor megérkezett ez a fa, gyorsan össze is állítottam, kihajtogattam az ágait, és percekig csak néztem, és gyönyörködtem benne. Adva volt a valódi fenyő törzs, néhány havas ág, illetve a zsákvászon anyag a talp takarására. Annyira szép és természetes látvány volt még úgy is, hogy maga a fenyő értelemszerűen mű, hogy végül úgy gondoltam, nem kellenek rá konkrét karácsonyfa díszek, így végül teljesen más irányba vittem el a dekort.

Hogy minél természetesebb legyen a hatás, csupán piros bogyókat illetve tobozokat raktam rá – utóbbiaknál úgy oldottam meg, hogy az aljára ragasztottam drótot, és végül ezzel rögzítettem az ágakon. Ezt sem vittem túlzásba, nem került rá rengeteg kiegészítő, szerintem ennyi éppen elég.

 

 

Mivel volt néhány ág, aminek a vége havas hatású volt, ezért arra gondoltam, hogy legyen az egész fa behavazva. Ehhez a Lidl saját márkás, Crelando hóspray-t használtam, ami sajnos hatalmas csalódás lett, pedig imádom ezt a márkát.

A hatása nagyon szép, főleg úgy, hogy felülről fújtam csak a fára a műhavat, hogy frissen hullott hó hatását keltsem, azonban a hó egyáltalán nem akart megszáradni még napok múlva sem, és könnyen lepereg, ha hozzáér az ember. Egyrészt ez bosszantó, másrészről viszont picit talán örülök is, ugyanis több helyen láttam már, hogy a havas hatást flokkoló porhóval érik el, ezt pedig szeretném jövőre kipróbálni. Szerencsére így, hogy nem száradt meg, januárban elég lesz kint lerázni a fáról, és jövőre nekiállok időben a behavazásnak.

Azt már meg sem merem említeni, hogy ezen a két szépségen kívül két pici műfenyőm is van még itthon, így az idei év a fenyőkről szól nálam.

Ha szeretnétek ti is bármelyik fát megvásárolni, mutatom őket:

Zöld műfenyő: https://www.brillbazar.hu/termek/kezzel-keszitett-3d-lengyel-mufenyo-5-meretben/

Törzses műfenyő: https://www.brillbazar.hu/termek/kezzel-keszitett-3d-agszerkezetu-havas-vegu-lengyel-mufenyo-valodi-fenyo-torzsben/

És hadd ragadjam meg az alkalmat, és hadd mondjak újra köszönetet Balázsnak, aki szebbé tette az ünnepet számomra. Köszönöm ♥

Niki