Évszakok,  Otthon

A fekete az új fehér

Sziasztok!

Kisebb kihagyás után, de újra itt vagyok. Cím alapján talán sokan elgondolkoznak azon, hogy mit is jelenthet ez, és mi köze van a DIY-hoz, de máris elmagyarázom.

Bár lakberendezés terén az ízlésem körülbelül egy éve vett relatíve hatalmas fordulatot, mégis pár hónappal ezelőttig kiegészítők terén szinte csak a szürke-fehér vonalon mozogtam, egy kis bézzsel kiegészítve. A fekete, mint szín mindig is jelen volt az életemben, hiszen például ruhák terén 99%-ban csakis ezt viselem, ám valahogy a lakberendezésben elkerült, nem tetszett. Mostanáig, ugyanis az utóbbi időben teljesen rákattantam a matt fekete kiegészítőkre.

Ebben a bejegyzésben 4+1 olyan dekorációs elemet mutatok meg nektek, amiket végül feketére festettem le, és így szerintem sokkal szebb a végeredmény, mint amilyenek eredetileg voltak.

Kerámia korsó – adománybolt

Nem is olyan régen mutattam nektek pár új szerzeményt, amit a szomszéd városban lévő adományboltban vásároltam, és közte volt ez a korsó is. Amikor megláttam a boltban azonnal tudtam, hogy feketére fogom festeni, és nádat fogog bele rakni.

Mivel a korsó tökéletes állapotban volt, ráadásul nem az a csúszós, fényes máz volt rajta, ezért mosogatás után rögtön fújtam is rá a két réteg fekete festéket, majd egy réteg lakkot. Alapozót végül ehhez nem használtam, mert erre a matt felületre tökéletesen tapadt a festék anélkül is. Hatalmas szerelem lett így feketén, a lakás egyik legszebb dekorációja.

Eredeti állapot

 

Fém gyertyatartó – Jysk

Ezt a Jysk-ös fém gyertyatartót a webshopban szúrtam ki – még most is elérhető itt – , és bár a szyne abszolút nem az én stílusom, azonban a formája nagyon megtetszett.

Csupán két réteg matt fekete festékre volt szükségem, és a kissé csúnyácska gyertyatartóból ez igazán stílusos darab lett.  Az egyik legfontosabb dolog, amit az elmúlt években megtanultam, hogy soha ne az adott tárgy színét nézzem, hanem a formáját, esetleg textúráját, ugyanis a színen hihetetlenül egyszerű manapság változtatni.

Eredeti állapot

 

Fém lámpások – Pepco

Imádom a lámpásokat, és a Pepcoban néha hihetetlenül jó áron lehet őket kifogni. Sajnos a harmadik darabom leesett a földre, és nem csupán az üveg tört el – az pótolható lett volna -, hanem a fém rész is megsérült, viszont így is van még két darabom, egy kisebb és egy nagyobb verzió.

Évekig úgy használtam őket, ahogy megvettem, tehát fényes ezüst színben, ám végre eljött az idő, hogy átvarázsoljam őket feketévé. Abszolút nem bántam meg a döntést, hihetetlenül elégedett vagyok a mostani kinézetükkel, sokkal minőségibbnek néznek ki így, mint ezüst színnel, és jobban érvényesül benne mind a gyertyák, mind a “hamis kristály”, mivel ezek fehérek.

Eredeti állapot

 

Kerámia kaspó – Pepco

Végül de nem utolsó sorban itt van ez a kaspó, ami szintén Pepcos szerzemény. Alapjába véve tipikus Pepcos kaspó, tehát fényes és ezüst színű, ám maga a formája nagyon különleges, és ebbe szerettem bele a leginkább.

Mivel fényes, csúszós felületről van szó, ezért elengedhetetlen volt az alapozás, ezért kapott rögtön két vékony réteg alapozó festéket, majd jöhetett a fekete festék, végül a lakk, hogy a pakolászás és a locsolás során véletlenül se sérüljön meg a felülete.  Az egyik legkülönlegesebb kaspóm lett most ez a kollekciómban. 🙂

Eredeti állapot

Ti hogy álltok a fekete színnel a lakberendezés során? Szeretitek, vagy leginkább elképezléni sem tudnátok az otthonotokban ezt a színt?

Jó alkotást kívánok!

Niki