Minden más

2020-as karácsonyi haul

Sziasztok!

Bár még csak november eleje van, én idénre letudtam a nagyobb karácsonyi dekor bevásárlást, ugyanis nagyjából megvettem mindent, amit szerettem volna. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz még egy-két vásárlásom, de szerettem volna nektek elkészíteni ezt a posztot, hogy egyrészt el tudjam pakolni őket a helyükre, másrészt használni is tudjam a kreatív célokra vett termékeket. Megpróbálok mindenhova árakat is írni, illetve szinte az összes termék még elérhető a boltokban, így ti is lecsaphattok rájuk.

Kezdjük is rögtön a legnagyobb, legdrágább termékkel, ami nem más, mint az új műfenyőm. Három évvel ezelőtt vettem egy Obisat, ami 150 cm magas volt, de már akkor tudtam, hogy amint lehetőségem adódik rá, lecserélem egy még magasabbra, még szebbre. Természetesen én is nagyon szerettem volna 3D tűlevelű fát venni, de be kell valljam, ezeknek horrorisztikus áraik vannak, és azért annyira én se keresek jól, hogy kiadjak több százezer forintot érte.

Ezzel a brillbazáros fával még tavaly találkoztam, de akkor már decembert írtunk, és úgy voltam vele, hogy majd jövőre megveszem. Viszont addig addig nézegettem, míg végül teljesen beleszerettem, és tavasszal leadtam rá az előrendelést, és most októberben meg is érkezett. 220 cm-es, és bár maguk a levelek 2D-sek, mégis hihetetlenül élethű a fa. Nagyon szépen kidolgozottak az ágai, és hihetetlenül tömöttt, dús hatású az egész. Hatalmas szerelem, alig várom, hogy teljes pompájában tündökölhessen idén.

Azóta már megjelent a weboldalon a havas műfenyő is, amik szintén álomszépek. Be kell valljam, nagy vágyam volt egy havas változat, és rengeteget gondolkoztam azon, hogy ezt a fenyőt behavazzam-e, de egyelőre úgy döntöttem, hogy marad zöld. Viszont a valódi fatörzses változat álomszép, hihetetlenül szép a kidolgozása, és nagyon fáj a szívem azért, hogy az idei bödzsébe már nem fér bele. Pedig már meg is lenne a helye, és látom magam előtt, hogy milyen pompás színfoltja lenne az idei ünnepeknek. Én abszolút teljes szívvel ajánlom nektek a Brillbazárt, Balázs, a tulajdonos egy hihetetlenül kedves személy, aki minden kérdésre választ ad, én régen találkoztam már ennyire vevőirientált céggel, le a kalappal előtte és a párja előtt is. 🙂

A sima zöld műfenyő elérhetősége: https://www.brillbazar.hu/termek/kezzel-keszitett-3d-lengyel-mufenyo-5-meretben/

A fatörzses havas műfenyő elérhetősége: https://www.brillbazar.hu/termek/kezzel-keszitett-3d-agszerkezetu-havas-vegu-lengyel-mufenyo-valodi-fenyo-torzsben/

A havas műfenyő elérhetősége: https://www.brillbazar.hu/termek/kezzel-keszitett-3d-agszerkezetu-kevert-tulevelu-havas-lengyel-mufenyo/

Szerettem volna az új fára új égősort is venni, végül a Pepcoban találtam rá a tökéletes darabra. Nagyon jó áron volt, 500 ledet tartalmaz, és sikerült belőle találnom hideg fehéret is, elrejtve a rengeteg színes között. Gondolkoztam azon, hogy kettőt tekerjek-e a fára, ezt még nem sikerült eldöntenem – lentebb rakok be róla képet már bekapcsolva a fán, írjátok meg kommentben, hogy ti raknátok-e rá mégegyet, vagy elég ez így.

A jégcsap fényfüzérre a Pennyben bukkantam rá, és nagyon megtetszett a kidolgozása. Sajnos erről használat közben nem tudok most képet mutatni, de már fel is applikáltuk a bejárati ajtónk fölé, és gyönyörűen néz ki éjszaka felkapcsolva.

Nagyon szeretnék egyszer élethű, 3D tűlevelű girlandot venni, ám ez nem idei projekt. Viszont a nyáron belefutottam egy szuper akcióba az Esperanza weboldalán, mikor is a girlandokra 50%-os akció keretén belül lehetett lecsapni. Bevallom őszintén, hogy én az 1400 forintos eredeti árat sajnálnám az ilyen minőségű girlandra kiadni, féláron viszont már abszolút elfogadható az ár, úgyhogy meg is rendeltem belőle párat gyorsan.

Az idei új műfenyő után pedig jövőre a girland-projekt következik, úgyhogy ha ismertek olyan oldalt, ahol jó áron lehetne venni élethű, tűleveles girlandot, akkor írjátok meg nekem.

Na és akkor jöhetnek is a karácsonyfára való díszek, elsőként is két Pepcos darab. A cukorka alakú dísz nagyon megtetszett, és tökéletesen passzol a fám leendő stílusához, így vettem is belőle rögtön két csomaggal. Csupán azt nem értem, hogy a flitterekre miért volt szükség, ezért gondolkozom azon, hogy ezeket lekapargatom, majd Pentart fehér festékkel és csillámporral javítom a dísz fehér részeit.

A 12 darabos piros szett abszolút szerelem volt első látásra, hiszen igazán különleges formájú és mintázatú darabok vannak benne. Mivel nagyrészt csak sima gömbjeim vannak, ezért ebből is rögtön két szettet vettem, így ezek nagyon fel fogják dobni a fát.

Az Obiban kétszer is jártam, és mind a kétszer karácsonyfadíszekkel – is – távoztam. A cukorpálcán rengeteget gondolkoztam, hogy kell-e nekem, de mivel a piros.-fehér dizájn miatt az egész fa candy cane beütésű lesz, ezért nagyon passzol hozzá ez a dísz is.

A kis házikók is nagyon megtetszettek már első ránézésre, üde színfoltjai lesznek a fának. Az, hogy két házikó alapja szürke egy kicsit ki fog lógni a sorból, de szerintem abszolút nem vészes.

A kis vonatokat az első Obis túra során még nem fedeztem fel, csak mikor legközelebb már itthonról a webshopot böngésztem, de tudtam, hogy amint újra a boltba járok, egy szett biztosan jön velem haza.

A kesztyűk pedig a legnagyobb kevenceim minden Obis termék közül, ennek a legszebb a kidolgozása, ráadásul a kupakja is fém, amitől igazán minőségi termék lett, remek áron.

Tudtam, hogy ha kreatív célokra keresek szép átlátszó gömböket, akkor a Pepcoban fogok találni. Ezekben mindenféle giccses szálak vannak, amiktől én azonnal megszabadultam, ugyanis nekem csak maga az üres gömb kell kreatív célokra. Ráadásul ezt a típust egész évben kerestem, de mindenhol csak a szétszedhető verziót találtam, így amikor rábukkantam a Pepcoban, rögtön vettem is belőle két szettet.

A másik gömbszett is hasonló koncepcióra épül, hiszen átlátszó, ám ezen nagyon szuper hópelyhes minták vannak, illetve a belsejében műhó és zöld ág található. Az ág a piros bogyókkal még tetszik is, azt meghagyom, viszont a műhóként funkcionáló apró hungarocell golyókat ki fogom szedni, és másfajta műhóval fogom helyettesíteni őket.

Van itt még néhány apróság, amik szintén a fán fognak helyett kapni. Például a fehér mikulásvirág-fejek, amik nagyon jó árban voltak, és nagyon tetszik a kis csengettyű a közepükön, vagy az átlátszó, kristályra hajazó szarvas, ami egyszerű,, mégis szuperül fog mutatni a fán.

A nagyobb csengettyűkből tavaly már vettem egy piros szettet, akkor azonban már fehéret nem találtam belőle, így amikor legutóbb rábukkantam az utolsó doboz fehérre, gyorsan landolt is a kosaramban. A csillag alakú dísszel olyan felemás a viszonyom, egyrészt nagyon tetszik, másrészt néha kissé giccsesnek érzem a szőrös közepével, és az ezüst glitteres széleivel. Barátkozom vele, és ha végül sikerül beleszeretnem teljes mértékig, akkor biztosan veszek még legalább két darabot a fára – de minél tovább nézem, annál jobban tetszik. És mikor használjunk giccses dekort, ha nem karácsonykor, ugye? 🙂

Amikor a Pepcos Facebook-os csoportban megláttam egy képet a fekete-piros zokniról egyből tudtam, hogy ez milyen jól mutatna idén a kandallómon – ami készül folyamatosan, remélhetőleg nemsokára lesz róla poszt. Sajnos abban az üzletben, ahol voltam a piros-feketéből három darab volt összesen, nekem pedig négyre volt szükségem, így végül abból elhoztam kettőt, illetve a piros-fehér szarvasos változatból is kettőt. Utólag már nem bánom, hogy nem lett mind a négy egyforma, így szerintem jobban fognak mutatni együtt.

Na ez az, amiről képtelen voltam szép képet készíteni, pedig szerintem meseszép darabról van szó, ugyanis piros színű hópelyhek vannak rajta. A minta miatt kissé visszafogott, de igazán ünnepies darab, és már látom előtt a szentesti asztalt ezzel a terítővel, és hófehér tányérokkal.

Jöjjön néhány olyan termék is, amit kreatív célokra szereztem be. Rengeteget gondolkoztam azon, hogy idén milyen stílusú adventi koszorút készítsek, és még mindig nincs végleges terv a fejembe, viszont szerintem a fehér gömböket fel fogom hozzá használni.

A csillagokból már tavaly is vettem ezüst, illetve piros színűt, idén is lecsaptam rá, ám most piros és fehér színben. A kis fa kesztyűk pedig elvarázsoltak, és bár még nem tudom, hogy hol és milyen formában, de fel fogom őket használni.

Szintén dekorációs célokra szereztem be ezeket a mini havas tobozokat is, ugyanis bár rengeteg tobozom van itthon, mindegyik túl nagy ahhoz, amihez nekem kellettek, ezeknek a miniknek viszont tökéletes a mérete. A dekor ágat szintén kreatív célra vettem, valószínűleg darabjaira fogom szedni, illetve mivel nekem ezek a színek rendkívül harsányak, ezért tompítani fogok rajtuk.

Évek óta nem dolgoztam műhó spray-vel, azonban a Lidl saját márkájú, Crelando műhóról már több helyen is olvastam, hogy jó minőségű és szép végeredményt ad, így végül vettem belőle egyet. Kíváncsian várom, hogy mit tud.

Rengeteget gondolkoztam azon, hogy idén megvegyem-e a Dm saját márkás, Balea adventi kalendáriumát, mert néztem róla videókat, és nagyvonalakban ugyanazok a termékek vannak benne, mint a tavalyiban. Végül azért döntöttem úgy, hogy csak lecsapok rá, mert egész évben ezért gyűjtögettem a pontjaimat, így végül a pontbeváltás miatt ingyen hozhattam el. Ha érdekel titeket, hogy mik lapulnak benne, akkor december elsejétől minden nap megnézhetitek Instán nálam, mert fogok róluk sztorizni.

A végére hagytam két elektromos illatosítót, melyeket a Dm-ben szereztem be. Az Air Wick ilyen illatosítói közül már többet is használtam, és ez a Merry Berry még tavaly megjelent illat, akkor azonban lekéstem róla, így amikor a legutóbb megláttam a Dm polcán, egyből landolt is a kosaramban.

A Glade márkát már évek óta nem használtam, valahogy soha nem tetszett egyik termék se, viszont idén fantasztikus illatokkal rukkoltak elő. Kissé sajnálom, hogy csak ebből találtam elektromos változatot, de reménykedem benne, hogy a másik háromból is felbukkan majd valahol előbb-utóbb. 🙂

Ti miket vásároltatok mostanában az ünnepekre?

Niki